Po vizito Seime – klaipėdietės nusivylimas parlamentarais | Diena.lt

PO VIZITO SEIME – KLAIPĖDIETĖS NUSIVYLIMAS PARLAMENTARAIS

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos Klaipėdos miesto susivienijimo vadovė Laima Juknienė su kolegomis Seimo salėje stebėjo kitų metų biudžeto svarstymą, kurio metu turėjo paaiškėti, ar bus laikomasi susitarimo su dėl algų nepatenkintais pedagogais. Klaipėdietė teigė labai nusivylusi parlamentarais, jų darbu ir požiūriu į paprastus Lietuvos žmones.

„Manyčiau, visi mokesčių mokėtojai turėtų žinoti, už ką mokame atlyginimus Seimo nariams. Tądien buvo svarstoma labai daug opozicijos pateiktų klausimų, reikalingų visai Lietuvai, ne tik švietimo sistemai, o dalis valdančiųjų dvi su puse valandos praleido Seimo restorane. Tai yra antausis visai Lietuvai. Visi turi žinoti, už ką mes mokame mokesčius, už ką jie gauna atlyginimus, nors neatlieka savo pareigų“, – po vizito Seime apmaudą liejo L. Juknienė.

Klaipėdietė teigė, kad iš visų darbuotojų – privataus ar valstybinio sektoriaus – reikalaujama laiku ateiti į darbą ir dirbti, tačiau, panašu, kad parlamentarams tai negalioja.

„Mokytojams, kurių mūsų tądien Seime buvo ir daugiau, buvo šiurpu. Geras ar blogas opozicijos pasiūlymas, jie tiesiog nebuvo svarstomi. Viskas nuspręsta iš anksto. Prieš didįjį biudžeto paketo priėmimą Seimo narys Kęstutis Masiulis dar vaikštinėjo tarp opozicijos narių ir bandė juos įkalbinėti, kad šie balsuotų už. Manyčiau, kad toks balsavimas tikrai nėra skaidrus“, – įsitikinusi klaipėdietė.

Mokytojų atstovai vyko į Seimą, turėdami vilties, kad bent į dalį jų prašymų bus atsižvelgta. Tačiau L. Juknienė teigė esanti realistė ir mažai tikėjosi, kad Seimo sprendimas bus palankus pedagogams.

„Tik man gaila, kad kai kurie mokytojai nesupranta, jog juos mulkina kalbomis apie tai, kad kitais metais pedagogų algos pasieks 130 proc. vidutinio darbo užmokesčio dydį. Juk nuo sausio visiems biudžetininkams algos didės 10 proc. Tai ką mes iš to laimėsime? O mokyklose mokytojai tiek perkrauti, kad nebepajėgia savo darbų atlikti. Gal kažkam labai patogu, kad būtų kuo tamsesnė tauta? Tokius žmones valdžiai bus lengviau įtikinti, kad neteisybė yra norma. Mes pasirinkome tokią Lietuvą, tokią ir turime“, – kalbėjo L. Juknienė.

Nepaisant to, kad mokytojų netenkino patvirtintas kitų metų biudžetas, kol kas streikas yra stabdomas, bet nenutraukiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Gaila

Juknienės, oi, kaip labai gaila, kad ji nusivylė parlamentarais, kaip gaila, oi kokie vargšeliai mokytojai, mažai uždirba, neužtenka jiems pinigų ir atostogų 40 darbo dienų per mažai. Kiekvienas gali pažiūrėti , kiek uždirba mokytojai mokyklose ir darželiuose, viešai rodomi vidutiniai atlygiai. O darželiuose dar ir valgo mokytojos 3 kartus per dieną, sumoka už 2 -3 dienas už pietus, o valgo visą savaitę 3 kartus per dieną. Kam dar blogai?

>>ai

sulaukus tokio amziaus ,suzinoti kad politikos "baltomis pirstinem" neegzistuoja?- gal pas mokinius reiktu gyvenimo isminties semtis?

Laimis

As ir nusivyles ir policija ir saugumu ir sveikatos centru ir draugais. Policija nesaugo, saugumas nepadeda, sveikatos centras sako mafija, draugai liurbiai nesupranta kad tik visi kartu galim permest ir mafija ir visus kitus. Sekmes ziopliai, linkiu sirgti, buti apvogtiems ir apsimesti kad viskas gerai. Ir dar fantazuokit visi kad rusai padare. Nieko jie nedaro, kas tokie esat kad jau cia jums daryt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS