Poilsiautojams pavojų kelia žvejų tinklai | Diena.lt

POILSIAUTOJAMS PAVOJŲ KELIA ŽVEJŲ TINKLAI

Jūroje ties Pirmosios Melnragės paplūdimiu besimaudantiems poilsiautojams trečiadienį pavojų kėlė ne taip toli kranto žvejų pastatyti tinklai. Gelbėtojams teko vaikyti smalsuolius, kad neįvyktų nelaimė.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad žvejų tinklai jūroje ties Pirmosios Melnragės paplūdimiu buvo pastatyti apie 20-30 metrų nuo kranto.
Labai netoli vietos, kur baigiasi teritorija, skirta maudymuisi. Pastaroji yra žymima plūdurais.

„Baigiasi maudyklė ir vos ne iš karto prasideda tinklai. Ten yra pakankamai seklu. Nereikia nė plaukti. Galima nueiti. Tai pavojinga“, – tvirtino pavaduotojas.

Anot A.Siakki, trečiadienį atsirado labai daug smalsuolių, kurie norėjo apžiūrėti žvejų tinklus. Jie taip pat yra pažymėti plūdurais.

„Akivaizdžiai matosi, kad tinklai, o žmonės vis tiek plaukia prie jų. Žmonės gali labai greitai pakliūti į tinklus. Kyla didelis pavojus. Gelbėtojai budėjo prie tinklų. Jie paprašė keleto smalsuolių pasišalinti iš šios vietos“, – pasakojo pavaduotojas.

Šią vasarą tai pirmas atvejis, kada žvejai savo tinklus pastato taip arti kranto. Praėjusiais metais tokių buvo ne kartą. Gelbėtojai sutarė su žvejais, kad šie naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį patrauks tinklus.

Poilsis paplūdimyje apkarto ir 24 metų merginai. Ji laiką leido Pirmosios Melnragės moterų pliaže. Merginai kažkas įkando ir prasidėjo alerginė reakcija. Ji ištino, pradėjo drebėti.

Į paplūdimį buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Manoma, kad merginai galėjo įgelti vapsva.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS