Prasideda Baltijos prospekto ir Minijos gatvių sankryžos rekonstrukcija | Diena.lt

PRASIDEDA BALTIJOS PROSPEKTO IR MINIJOS GATVIŲ SANKRYŽOS REKONSTRUKCIJA

Baltijos prospekto ir Minijos gatvių sankryžoje lapkritį pradės darbuotis kelininkai – startuos jos rekonstrukcija. Kaip bus ribojamas eismas darbų metu, kol kas nėra aišku.

Baltijos prospekto ir Minijos gatvių sankryžos rekonstrukciją atliks įmonė „Kauno keliai“. Su bendrove savivaldybė sutartį pasirašė prieš daugiau nei savaitę.

Numatoma, kad darbai šioje sankryžoje prasidės lapkritį. Jie turės būti atlikti per pusantrų metų.

Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė pasakojo, kad pagal pateiktą darbų vykdymo grafiką pirmaisiais mėnesiais vyks teritorijos paruošimo darbai.

Bus nugriauti nereikalingus pastatus, sutvarkyti teritoriją. Taip pat bus rengiamas darbo projektas.

Kaip bus organizuojamas eismas, rekonstruojant Baltijos prospekto ir Minijos gatvių sankryžą, kol kas neaišku. Anot E.Jurkevičienės, rangovas dar turi parengti ir suderinti eismo organizavimo schemą.

Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžos rekonstrukcijos Pirmo etapo metu numatoma esamą trišalę sankryžą rekonstruoti į keturšalę vieno lygio sankryžą, pratęsiant Baltijos prospektą iki Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo ir pietinę miesto dalį aptarnaujančios Nemuno gatvės.

Nukreipus krovininio transporto srautą per Baltijos prospektą ir Nemuno gatvę, bus sumažintas Minijos gatvės apkrovimas dėl uosto veiklos.

Taip pat įgyvendinant projektą bus pastatytos dvi aptarnaujančios gatvės, įrengti šaligatviai ir dviračių takai, rekonstruoti lauko inžineriniai tinklai.

Bendra projekto vertė siekia beveik 20 mln. litų. Patys darbai atsieis beveik 18,2 mln. litų. Didžiąją dalį lėšų – 12,77 mln. litų tikimasi gauti iš ES. Šiuo metu Transporto investicijų direkcija atlieka paraiškos vertinimą.

Ateityje yra numatyta rekonstruoti ir kitas dvi Baltijos prospekto sankryžas su Taikos prospektu ir Šilutės plentu.
Skaičiuojama, kad visų trijų Baltijos prospekto sankryžų, kurios yra įtrauktos į valstybei svarbių ekonominių objektų sąrašą, įrengimas gali kainuoti apie 300 mln. litų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

agentas

O iškart kaip priklauso dviejų lygių sankryžos negalima padaryti?

Rasa o

,, įgyvendinant projektą bus pastatytos dvi aptarnaujančios gatvės.." Na tikrai visai įdomu būtų išvysti PASTATYTĄ gatvę :-D Nol kas mačiau tik nutiestas ...

ops

Gal pagaliau pajudės tūkstantmečio statyba....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS