Prasidėjo kelio Plungė–Vėžaičiai remontas | Diena.lt

PRASIDĖJO KELIO PLUNGĖ–VĖŽAIČIAI REMONTAS

Vairuotojai turėtų būti atidesni važiuodami pro Vėžaičius į Plungę. Dalis asfalto dangos jau nuimta, kelininkai ruošiasi asfaltuoti keturių kilometrų ruožą, eismą riboja šviesoforai.

Intensyvaus eismo kelias nuo Vėžaičių iki Plungės vietomis jau buvo visiškai nusidėvėjęs.

Šiame kelyje yra įvykusi ne viena avarija. Ir šį antradienį netoli Vėžaičių nuo kelio nuvažiavo vilkikas „Volvo FH12“, iš mašinos degalų bako į gruntą ištekėjo dyzelino.

Lietuvos automobilių kelių direkcija buvo skelbusi konkursą šio kelio remonto darbams.

Keturių kilometrų ruožo, nuo 30 iki 34 kilometro, remonto konkursą laimėjo bendrovė „YIT Lietuva“.

Projekto vertė – 2,5 mln. eurų.

„YIT Lietuva“ skelbia, kad keturių kilometrų ilgio ruožas, jungiantis Plungę ir Klaipėdos rajone esančius Vėžaičius, šiuo metu yra itin prastos būklės – kelio danga yra nelygi, duobėta, asfalto kraštai nutrupėję.

„Kelio būklė kelia grėsmę eismo dalyviams kelyje, kuriuo kasdien pravažiuoja beveik 4,5 tūkst. transporto priemonių, čia anksčiau yra įvykusi ne viena skaudi nelaimė. Tvarkomame kelyje numatyta įrengti dvi priešpriešines eismo juostas ir pakloti naują 7 metrų pločio asfalto dangą, kurios plotas bendrai siekia apie 3 ha“, – skelbiama bendrovės pranešime.

Dalis remontuojamo kelio ruožo yra pačiuose Vėžaičiuose.

„Ši ruožo rekonstrukcija pakeis ir miestelio susisiekimo infrastruktūros kokybę. „YIT Lietuva“ sutvarkys gyvenvietės važiuojamąją kelio dalį, suremontuos įvažas į kiemus, įrengs pralaidas, kurios pagerins vandens nutekėjimą. Paklojus naują asfalto dangą, Vėžaičiuose sumažės triukšmo lygis, bus užtikrintas didesnis eismo saugumas bei patogumas. Gyvenvietės prieigose – tiek įvažiuojant, tiek išvažiuojant – bus įrengti greičio mažinimo kalneliai“, – teigiama bendrovės pranešime.

Planuojama, kad kelias Plungė-Vėžaičiai bus sutvarkytas per penkis mėnesius – iki kitų metų pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Gin

Vakar pylė lietus ir asfaltas klojamas taip dirbant kelininkai visada turės darbo

Dykyj Ja

Kaži kada kelią Vezaiciai_Gargždai tvarkys, ten tai tragedija, ne kelias.

Česlovas

Ir durniui aišku, kad per 5 mėnesius nepadarys, tuoj prasidės taip vadinama technologinė pertrauka, tai asfaltą pak los geriausiu atveju kitų metų pavasarį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS