Prašymas dėl apleisto statinio Klaipėdos tarybos nesugraudino | Diena.lt

PRAŠYMAS DĖL APLEISTO STATINIO KLAIPĖDOS TARYBOS NESUGRAUDINO

Į naujai parengtą Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą prašyta neįtraukti griuvenų, esančių netoli P. Lideikio ir Herkaus Manto gatvių sankryžos. Tokį prašymą pateikė statinio savininko atstovė, tačiau miesto politikų jos motyvai neįtikino.

Vakar Klaipėdos miesto taryba patvirtino naujai parengtą Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą.

Sąraše buvo tik du adresai – Artojo g. 6 su apleistomis stalių bei šaltkalvių dirbtuvėmis, lentpjūve ir gamybos cechu bei P. Lideikio g. 1A kioską primenantis statinys.

Būtent dėl šio kiosko prieš prasidedant tarybos posėdžiui iš miestiečių tribūnos pasisakė klaipėdietė Ženeta Stulgaitienė, kaip pati teigė, įpareigota pastato savininko.

„Atėjau šiandien iš šios tribūnos prašyti pagalbos ir jūsų supratimo. Kalbėsiu įgaliota statinio P. Lideikio g. 1A savininko. Jis yra vyresnio amžiaus žmogus, todėl pats negali kreiptis į jus“, – kalbėjo moteris, pridūrusi, jog turi notaro įgaliojimą.

Ž. Stulgaitienė pripažino, kad statinys tikrai apleistas, bet jo sutvarkymą esą stabdo tai, kad niekaip nepavyksta sudaryti žemės sklypo nuomos sutarties.

„Statinio savininkas įveikti šiems sunkumams nebeturi nei finansinių išteklių, nei sveikatos. Esu asmuo, kuris pradėjo statinio įsigijimo procedūrą, esu sumokėjusi turto savininkui avansą už šį statinį. Ir su šeima turime planą atstatyti statinį bei vystyti jame verslą, esame pasiruošę įveikti visus biurokratinius sunkumus, todėl šiandien jūsų prašau neįtraukti statinio į Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą“, – kalbėjo Ž. Stulgaitienė.

Esą, jei statinys būtų įtrauktas į šį sąrašą, dabartiniam turto savininkui grėstų papildomos išlaidos, kurių jis negalėtų padengti.

Moters teigimu, kai kurie politikai vertina tą pastatą kaip menkavertį, tačiau vieta, kur jis stovi, yra strateginė, ten galėtų atsirasti nauja kavinė ar galerija.

Klaipėdietė esą pateikė savivaldybei prašymus dėl pastato rekonstrukcijos leidimo ir leidimo sudaryti žemės nuomos sutartį, tačiau kol kas atsakymo neturi.

Balsų dauguma miesto politikai pritarė, kad Lideikio g. 1A būtų įtrauktas į Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašą.

Savininkui naujas jo turto „statusas“ per metus kainuos papildomus 100 eurų nekilnojamojo turto mokesčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

klp

pavydas...pavydas...pavydas... Jūs patys norite būti nelaimingi. Jeigu rekonstrukciją stabdo savivaldybė, tai ko puola žmogų ??

Anonimui

tai kad savininkas yra visiškas neygalus ir neturtingas senelis. Varguolis.. Žino sukčiai ant ko formint toki NT

Anonimas

Tą statinį Lideikio gatveje reikėjo senai nugriaut ir savininkas tegul padengia išlaidas už nugriovimą ir aplinkos sutvarkymą. Pagaliau ten ne pastatas o urvas gadinantis vaizdą prie karių kapinių
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS