Š. Vaitkus: Palangą su Kretinga sujungs dviračių takas | Diena.lt

Š. VAITKUS: PALANGĄ SU KRETINGA SUJUNGS DVIRAČIŲ TAKAS

  • 10

Palangos meras Šarūnas Vaitkus pasidalijo džiugia naujiena – Palangą su Kretinga sujungs dviračių takas.

Apie tai politikas paskelbė feisbuko paskyroje. „Nuvykti pas kaimynus ekologine transporto priemone taps gerokai patogiau. Lietuvos automobilių kelių direkcija su rangovais pasirašė sutartį dėl beveik 5 kilometrų ilgio dviračių tako nuo Kretingos iki Vydmantų tiesimo. Šis takas susijungs su jau esamu dviračių taku, jungiančiu Vydmantus ir Palangą“, – rašė Š. Vaitkus.

Pasak jo, naujasis takas drieksis palei kelią Šiauliai – Palanga, jo įrengimo darbai prasidės jau šį rudenį.

Sutarties trukmė – dvylika mėnesių, tačiau planuojama, kad fiziniai tako tiesimo darbai bus baigti įsibėgėjus vasaros sezonui.

„Tai – tikrai puiki žinia visiems dviratininkams, nors šios idėjos įgyvendinimas užtruko ilgiau nei tikėtasi. Dar 2011 metais Palangoje vykusiame išvykstamajame Vyriausybės pasitarime buvo priimtas sprendimas nutiesti šį taką. Praėjo dvylika metų, ir idėja virsta realybe. Dėkojame Premjerei Ingridai Šimonytei ir susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui už tai, kad Kretingą ir Palangą pagaliau sujungs dviračių takas“, – džiaugėsi Palangos meras.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Šoferis

didesnes beprotybes ir nesugalvosi

AK

Kartas nuo karto pavažiuoju šalia Palangos plento nuo Klaipėdos. Kad tik žinotumėt, kokia bjaurastis nusėda kvėpavimo takuose. Pakanka vos kelių kilometrų greta, ir rodos vėjai pučia. Jei kitoks sprendimas neįmanomas - ką gi, geriau, nei nieko, o gal ir mažesnis intensyvumas, bet visumoje prioritetas takams turi būti NE prie nuodingo plento.

Anonimas

klaipeda - vilnius ! salia autostrados DDDDD
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS