Sinoptikai žada pavojų kupinus orus | Diena.lt

SINOPTIKAI ŽADA PAVOJŲ KUPINUS ORUS

Paskutinė lapkričio savaitė grasins nemalonumais ir pėstiesiems, ir vairuojantiems. Dažną parą sulauksime kritulių, naktimis tai bus sniegas, o dienomis – šlapdriba, todėl bus slidu, padidės traumų bei avarijų tikimybė.

Perėjimas iš rudens į žiemą numatomas itin nemalonus. Šiandien galime sulaukti lietaus ar krušos, pirmoje dienos pusėje dar laikysis silpnai teigiama oro temperatūra, vakarėjant ims šalti.

Sekmadienio naktį vėjas rims ir suksis iš šiaurės rytų, todėl į pajūrį atkeliaus šaltukas, jis paspaus iki 3–5 laipsnių. Dieną numatomi nedideli krituliai, tikėtina, kad formuosis plikledis, termometro stulpelis sustos ties 0 padala.

Pirmadienio naktį dar vyraus pietrytis, galbūt truputį pasnigs, naktį spaus 3–6 laipsnių šaltis. Dieną vėjas pūs iš šiaurės rytų, žymesnių kritulių nežadama, vis dar laikysis neigiama oro temperatūra.

Antradienio naktis dar bus šalta – 4–6 laipsniai šalčio, galbūt truputį pasnigs, dieną vėjas suksis nuo jūros ir atpūs šiltesnį orą, bet klaipėdiečiams tai tik sukels daugiau problemų, nes sulauksime šlapdribos, oro temperatūra laikysis silpnai teigiama.

Trečiadienio naktį pietų, pietryčių vėjas neturėtų būti stiprus, bet pasnigs, naktį laikysis 1–3 laipsnių šaltukas, dieną sniegas pereis į šlapdribą, termometrai rodys vos 2 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienio naktį dar laikysis neigiama temperatūra, dieną bus apie 0 laipsnių, visą parą tikėtini nedideli krituliai.

Penktadienį vėl pūs rytinių krypčių vėjai, jie stiprės iki 15 m/s, tądien kritulių nesitikima. Ir naktį, ir dieną, tikėtina, išsilaikys neigiama oro temperatūra.

Įžangą į žiemą privers jai ruoštis ir saugotis traumų.

Gairės: orai, krituliai, pajūris
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS