Skelbia akciją: teisinė pagalba – ir klaipėdiečiams | Diena.lt

SKELBIA AKCIJĄ: TEISINĖ PAGALBA – IR KLAIPĖDIEČIAMS

Aštuntus metus iš eilės Lietuvos advokatūra ir „Caritas“ skelbia akciją – nemokamas teisines konsultacijas, kurių metu gyventojai galės gauti atsakymus į rūpimus klausimus. Registruotis konsultacijai galima jau dabar, o oficialiai jos prasidės nuo lapkričio 27 ir truks iki gruodžio 8-osios.

Nespėjusiems šiuo laikotarpiu užsiregistruoti Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios „Carite“ vis tiek bus galimybė pasikonsultuoti su čia dirbančia teisininke.

„Šita akcija yra kasmetinė, ji vyksta visoje Lietuvoje. Žmogus gali užsiregistruoti ir pasikalbėti įvairiais klausimais. „Carite“ mes turime advokatę, ji savanoriškais pagrindais konsultuoja žmones, bet labiau Civilinės teisės klausimais“, – sakė minėtos bažnyčios „Carito“ koordinatorė Aurelija Lipskė.

Atvyksiantys advokatai konsultuos įvairiausiais klausimais – nuo skyrybų iki turto paveldėjimo.

Su jais bus galima pasikalbėti telefonu, vaizdo skambučiu arba susitikti gyvai.

„Prieš keletą metų man teko registruoti žmones konsultacijoms. Tad daugiausia būna įsisenėję turto klausimai, kuriuos sunku išspręsti, arba žmonės nepasitiki turima informacija ir ieško alternatyvų. Taip pat būna skyrybų atvejai, dėl alimentų, statybų, paveldėjimo“, – pasakojo A. Lipskė.

Vienam žmogui galės būti skiriamos ir kelios konsultacijos. Tai priklausys nuo bendro advokato ir besikreipiančio į jį asmens susitarimo.

„Jeigu vieną kartą pakonsultavo ir reikia dar papildomai, advokatai sutinka. Tarkime, advokatas skiria dešimt valandų savanorystei, dešimt konsultacijų, tad gali ir skirtingi žmonės konsultuotis, ir tas pats, jeigu yra reikalinga. Tai susitarimo reikalas. Buvo atvejų, kai žmones nukreipė į tuos, kas galėjo padėti“, – teigė pašnekovė.

Norintiems užsiregistruoti konsultacijai, galima atvykti į Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios „Caritą“ arba skambinti telefonu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o KOKS

telefono Nr.?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS