Sumažėjo gausiančiųjų nemokamo maisto | Diena.lt

SUMAŽĖJO GAUSIANČIŲJŲ NEMOKAMO MAISTO

Sunkiai besiverčiantys klaipėdiečiai jau kurį laiką traukia pasiimti jiems dalijamos paramos maistu. Šiemet krepšelyje – ir kava. Pastebima, kad per kelerius metus paramos gavėjų maistu sumažėjo daugiau nei perpus.


 

Sunkiai besiverčiantys klaipėdiečiai jau kurį laiką traukia pasiimti jiems dalijamos paramos maistu. Šiemet krepšelyje – ir kava. Pastebima, kad per kelerius metus paramos gavėjų maistu sumažėjo daugiau nei perpus.

Prieš Kalėdas dalijamą paramą maistu šiemet gauna mažiau sunkiai besiverčiančių uostamiesčio gyventojų nei pernai.

Šiuo metu Europos paramos fondo maisto krepšeliai atiteks 5,3 tūkst. asmenų. Pernai parama maistu buvo skirta 6,3 tūkst. gavėjų.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėjos Audros Liesytės teigimu, daugiausia paramą gavusiųjų būta 2011-aisiais. Tada maisto krepšeliai atiteko 13,7 tūkst. sunkiai besiverčiančiųjų.

Vėliau kasmet paramą gaunančiųjų mažėjo.

"Kriterijus yra tas pats – pajamos. Tokių žmonių mažėja. Minimali alga yra pakilusi, atkurtos pensijos, nedarbo procentas mažėja. Visi kriterijai subėga į vieną. Nėra vienos priežasties", – teigė A.Liesytė.

Paramą maistu gali gauti asmenys, kurių vidutinės mėnesinės pajamos neviršija 153 eurų vienam šeimos nariui.

Paramą maistu nuo gruodžio 10 iki 23 d. uostamiestyje dalija labdaros ir paramos fondo "Maisto bankas" Klaipėdos regiono padalinys.

Pastarojo vadovo Raimondo Danupo teigimu, pirmosiomis paramos dalijimo dienomis maisto krepšelių gavėjai, kaip įprasta, plūdo itin aktyviai.

"Žmonės eina. Kad 100 procentų pasiims, kol kas dar negalėčiau teigti, tačiau laiko dar yra", – teigė R.Danupas.

Šiemet sunkiai besiverčiantys žmonės jiems įteikiamame krepšelyje randa po vieną cukraus pakuotę, rapsų aliejaus, mėsos konservų, konservuotų pupelių, skaldytų žirnių, ryžių, sausainių ir saldinto sutirštinto pieno.

"Maisto bankas", gavęs kavos iš muitinės, dalija ir ją. Vienai šeimai duodama viena 250 g pakuotė. Manau, kad Kalėdų stalui tai yra tikrai gražus maisto paketas", – pastebėjo padalinio vadovas.

Gautą paramą gyventojai vertina įvairiai.

"Vieni yra labai patenkinti, kiti savo nuoskaudas išlieja kitokiais būdais. Žmonės yra žmonės ir turi teisę reikšti savo nuomonę. Mes, kviesdami talkinti savanorius, ruošiamės tam. Priekaištų išklausome ir adekvačiai reaguojame", – patikino R.Danupas.

Uostamiesčio gyventojai jau kviečiami pildyti paraiškas kitų metų paramai. Artimiausias dalijimas numatomas kitų metų vasarį.

Faktai ir skaičiai:

Parama maistu 2011 m. buvo skirta 13 743 gavėjams.

2012 m. – 11 023

2013 m. – 9 276

2014 m. – 6 365

2015 m. – 5 339

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kaunas

Taip kava supelijusi,as su vyru isgeriau puodeli kavos,taip bloga pasidare mums abiems,visa diena tase ir skrandi suskaudejo!

šiaip

Nesumažėjo , tiesiog dirbtinai sumažintas , žmonės gavo kelis skatikus daugiau ir neteko labdarinių kruopų- suprask tapo turtingi ,o ir statistika pagerėjo .

haha

Kaip nesumazes kai žmonės bėga įs lietuvos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS