Šventės išvakarėse – parama skurstantiems | Diena.lt

ŠVENTĖS IŠVAKARĖSE – PARAMA SKURSTANTIEMS

Socialinė atskirtis – vis dar didelė problema. Šiuo metu šalyje skurdą patiria kas penktas šalies gyventojas. Jie pagalbos labiau prašo, o ir didesnio dėmesio bei įvairios paramos sulaukia artėjant didžiosioms metų šventėms.

Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos „Carito“ vadovė Aurelija Lipskė pasakojo, kad Klaipėdoje pagalbos prašymų iš skurstančiųjų sulaukia vis daugiau.

„Negalėčiau pasakyti, ar aukojančiųjų skaičius yra padidėjęs, ar sumažėjęs, manau, kad panašiai, kaip ir kiekvienais metais. Tačiau skurstančių žmonių skaičius, sakyčiau, didėja. Galbūt tai susiję su tuo, kad „Caritą“ atranda vis daugiau žmonių“, – mano A. Lipskė.

Klaipėdiečiai nelieka abejingi skurstantiems žmonėms.

Pasak „Carito“ vadovės, daugiau labdaros iniciatyvų pastebima prieš Velykas.

Ypač prieš Velykas sulaukiame daug skirtingų iniciatyvų.

„Ypač prieš Velykas sulaukiame daug skirtingų iniciatyvų, kai šeimos dovanoja šeimoms dovanų paketus. Pamario skautai irgi pinigų paaukojo, nupirko konservų ir saldainių vaikams. Mes, „Caritas“, dalyvavome „Maisto banko“ akcijoje, šiandien pradėjome dalinti maisto produktus. Bažnyčioje turime pasninko dėžę, kur žmonės irgi gali atnešti ilgai negendančių maisto produktų, kuriuos susirenkame ir paskirstome stokojantiesiems“, – kalbėjo A. Lipskė.

Maistas parapijos „Carite“ neužsilieka – skurdui didėjant, jaučiamas ir produktų stygius.

„Mes tikrai visus maisto produktus išdalijame. Jeigu matome, kad mūsų maisto sandėliukas yra tuščias, paraginame savo parapijos žmones, kad aktyviau aukotų. Yra žmonių, kurie kiekvieną mėnesį perveda tam tikrą sumą į „Carito“ sąskaitą, yra ir „Carito“ aukų dėžutė bažnyčioje. Mes iš tų aukų perkame tai, kas svarbiausia – makaronų, ryžių, mėsos konservų. Pas mus maistas neužsilieka“, – pabrėžė vadovė.

Klaipėdoje gyvenantys ukrainiečiai taip pat prašo pagalbos. A. Lipskė sakė, kad tokių prašymų sulaukia kasdien.

„Tie, kas lanko bažnyčią, žino, kad yra „Caritas“ ir kad mes dalijame maisto produktus. Taip pat yra skelbimai „Facebook“, raginame žmones, kad vieni kitiems praneštų, jeigu išgirsta apie skurstantį kaimyną ar draugą“, – kalbėjo A. Lipskė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stebėkit

Kas ima tą paramą? Ar suprantate, kad jos imti ateina milijonierės?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS