Vasarą dirbs ne visi uostamiesčio darželiai | Diena.lt

VASARĄ DIRBS NE VISI UOSTAMIESČIO DARŽELIAI

Nors vasara dar toli, jau suplanuota, kaip tuos kelis mėnesius dirbs priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Ištisą vasarą durų neužvers tik lopšelis-darželis „Pingvinukas“, visos kitos įstaigos atostogauti ketina bent po kelias savaites.

Uostamiesčio priešmokyklinio ir ikimokyklinio udymo įstaigos jau planuoja, kaip dirbs šiltuoju metų laiku.

Skelbiama, kad visą vasarą dirbs tik viena iš daugiau nei pusšimčio įstaigų – lopšelis-darželis „Pingvinukas”.

Visos likusios duris numato užverti bent kelioms savaitėms, kai kurie darželiai ar mokyklos nedirbs net ir iki poros mėnesių.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės teigimu, nemažoje dalyje įstaigų, kai šios nedirbs, vyks remonto darbai.

„Tikėkime, kad taip ir pavyks, nes praėjusiais metais dėl viešųjų pirkimų kai kurios įstaigos turėjo nedirbti net ir rugsėjo mėnesį. Stengiamės viską suderinti, tačiau tai jau ne nuo mūsų priklauso, o nuo viešųjų pirkimų ir kitokių aplinkybių“, – pastebėjo pašnekovė.

Gausybėje darželių bei mokyklų šią vasarą numatoma įvairių darbų – kai kur ketinama aptverti teritorijas, tvarkyti santechniką, atlikti kitus darbus.

Kai ugdymo įstaigos vasarą užvers duris, vaikai bus nukreipiami į kitas įstaigas.

„Jau daugelį metų Klaipėdos mieste yra tokia mūsų praktika. Vienas ar kitas gyventojas, be abejo, būna nepatenkintas, tačiau mes neturime kitos išeities“, – patikino L.Prižgintienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pas Bete

Pas Betę organizuoja vasaros dienos stovyklas. Tik šiemet dar, matau, nėra paskelbę informacijos.

psichologė

Gaila tų vaikučių,kuriems tėveliai visiškai nesudaro sąlygų bent trumpam pailsėti nuo kolektyvo. Juk vaikai irgi per metus pavargsta.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS