Vingio pasaže – ne vienas trūkumas | Diena.lt

VINGIO PASAŽE – NE VIENAS TRŪKUMAS

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus pats apžiūrėjo rekonstruojamas Vingio mikrorajono viešąsias erdves. Gyventojų skundų sulaukęs pasažas tvarkomas jau trejus metus, o darbai, anot klaipėdiečių, vyksta lėtai.

Pasak A. Vaitkaus, trūkumų yra, o norint juos pataisyti, reikės ieškoti tinkamų sprendimų.

„Darbai vyksta. Tikimasi, kad iki rugsėjo pabaigos tikrai viskas bus užbaigta. Galbūt grėsmė yra dėl tualeto įrengimo iki to laiko, nes tik dabar rangovas jį užsakė. Jo pagaminimas trunka iki trijų mėnesių. Tad gali to vieno elemento nespėti, bet visa kita turėtų būti užbaigta. Yra trūkumų. Jų dabar pakeisti nebepavyks, išskyrus stiklo dangą, kuri, dabar neturime tikslių duomenų, yra užsakyta ir pradėtas jos gamybos procesas, ar ne“, – pažymėjo miesto vadovas.

Stiklas bus dedamas Vingio pasažo stoginėje. Tačiau būtent dėl skaidraus stiklo vasarą esą gali būti labai karšta.

Tikimės, kad mes patys ateityje tikrai tokių problemų nesusikursime.

„Bet bandysime spėti išspręsti problemą. Užkliuvo ir tai, kad stoginė neapima požeminės perėjos įėjimo. Liūdna, nes buvo galima visą tą perėją uždengti, bet jau yra, kaip yra. Tenka revizuoti objektus, bandyti spėti gelbėti tą, ką dar galima išgelbėti“, – sakė A. Vaitkus.

Meras vienareikšmiškai pritarė gyventojams, kurie ne kartą skundėsi dėl atliekamų Vingio pasaže darbų.

„Žmonės yra teisūs. Mes ne kartą sakėme buvusiai miesto vadovybei, kad negalima tokio pobūdžio objektų planuoti trejiems metams, kai galime padaryti per vienerius metus. Rimta problema miesto planavimuose. Tikimės, kad mes patys ateityje tikrai tokių problemų nesusikursime. Jeigu nėra finansavimo, vadinasi, reikia sulaukti galimybės tinkamai finansiškai pasiruošti ir per metus padaryti. Tad žmonių pasipiktinimas yra teisėtas“, – teigė A. Vaitkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Buduliams

Smagu,kad meras atrado savo pašaukimą-rūpinasi miesto šikinykais

O

Mere kaip ten miestas be kamščiu ? Prie Banginio

Aha matau kai kas norėtų

kad meras būtų kaip kad buvo dūdorius - sėdėdavo Rotušės bokšte ir kruopščiai lankė tik atidarymus, renginius, jubiliejus, darbinius susitikimus. Po miestą nevaikščiojo ir nieko apie jo blogybes nekalbėdavo. Jam net į galvą tokia mintis neateidavo pasižiūrėt netikėtoje vietoje kas kaip..:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS