VMVT Klaipėdos departamente – permainos: dalis specialistų pasitraukė iš postų | Diena.lt

VMVT KLAIPĖDOS DEPARTAMENTE – PERMAINOS: DALIS SPECIALISTŲ PASITRAUKĖ IŠ POSTŲ

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai paskelbus apie struktūrinius pokyčius įstaigoje, iš pareigų pasitraukė pusšimtis darbuotojų, 6 jų – pačioje Klaipėdoje. Visi jie nesutiko su naujų pareigų pasiūlymais. Tarnyba pertvarkyta siekiant antikorupcinio pokyčio.

Šį mėnesį Užimtumo tarnybai pranešta apie masinį darbuotojų atleidimą.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informavo, kad dėl „verslo veiklos reguliavimo ir paramos efektyviau ją organizuoti“ Lietuvoje iš pareigų atleidžia 50 žmonių.

Iš 952 VMVT darbuotojų su įteiktais pasiūlymais toliau tęsti darbą tarnyboje nesutiko 50.

Klaipėdos departamente (įskaitant priklausančius skyrius Skuode ir Šilutėje) nesutikusių su pasiūlymais darbuotojų buvo 11: vienas patarėjas, vienas skyriaus vedėjas-valstybinis veterinarijos inspektorius, keturi vyriausieji specialistai-maisto produktų inspektoriai, šeši vyriausieji veterinarijos gydytojai-inspektoriai ir vienas specialistas.

Iš pareigų pasitraukė ir lig šiol VMVT Klaipėdos padaliniui vadovavęs Antanas Bauža.

Vyriausybė dar pernai vasarą patvirtino naują VMVT struktūrą, kuri įsigaliojo šių metų vasario 15 d.

Pasak įstaigos atstovų, pagrindinis reformos tikslas – antikorupcinis pokytis, kuriuo siekiama atskirti kontrolės (priežiūros) funkcijas nuo paslaugų teikimo ir kitų tarnybos vykdomų funkcijų, atskirti ir centralizuoti tarnybos inspektavimą, sankcijų skyrimą ir skundų nagrinėjimą, optimizuoti tarnybos teritorinę struktūrą, užtikrinant paslaugų pasiekiamumą ir aptarnavimo kokybę.

Ligšioliniai 10 teritorinių departamentų yra sujungti į 6 stambesnius teritorinius padalinius: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos (apima Klaipėdos ir Tauragės savivaldybes), Panevėžio (apima Panevėžio ir Utenos savivaldybes), Šiaulių (apima Šiaulių ir Telšių savivaldybes), Alytaus (apima Alytaus ir Marijampolės savivaldybes).

Teigiama, kad paslaugų prieinamumui padalinių sujungimas įtakos neturės.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Bauža

Lauk

hm

beveik apsidžiaugiau, kilo mintys, kad gal, galimai, atsiras dirbančių tiesioginį veterinaro darbą, gal nereikės ūkininkui iš Akmenės ieškoti specialisto Kaune ar Vilniuje,... deja,... darbo su pirštinėmis turbūt niekas nepanoro.

Brrr

Is pareigu traukesi ne vien Klaipedos darbuotojai. Buvo sudarytos tokios salygos busimam darbui, kad likus dirbti reikejo negerbti saves. Tarp kitko, Bauza nepasitrauke, o liko toje pacioje tarnyboje. Tik kitose pareigose. Bet jo pasityciojimai is pavaldiniu, skirstant ju likimus, bus dar ilgai minimi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS