Žolinė – gyvenimo kaitos šventė | Diena.lt

ŽOLINĖ – GYVENIMO KAITOS ŠVENTĖ

Rugpjūčio 15-ąją, švenčiant Žolinę, tikintys uostamiesčio gyventojai nuo pat ryto skuba į Marijos Taikos Karalienės bažnyčią pasimelsti ir už šių metų derlių padėkoti Dievui. Šią dieną tradiciškai laiminami įvairūs žolynai, vaistažolės, gėlės.

Pasak minėtos bažnyčios klebono Mindaugo Šlausto, ši šventė akcentuoja vieno sezono užbaigimą ir kito prasidėjimą.

„Žolinė – tam tikro periodo, žmogaus gyvenimo kaitos šventė. Tai ir gražus momentas švenčiant Švenčiausios Mergelės Marijos į dangų ėmimo šventę, gražus stabtelėjimas prieš artėjantį naują laikotarpį gyvenime. Žolinių dieną yra tradicija – bažnyčioje laiminami žolynai, gėlės, vaistažolės, pirmasis derlius, kurį žmogus gali atnešti, už jį melstis ir padėkoti Dievui“, – sakė pašnekovas.

Ypatingas tikinčiųjų dėmesys šiandien skiriamas šv. Mergelei Marijai, Jėzaus Kristaus Motinai. Tikima, kad būtent šią dieną ji buvo paimta į dangų.

„Jėzaus Kristaus Motinos šventė išreiškia mūsų tikėjimo slėpinį. Šią dieną kreipiamės melsdami Mergelės Marijos užtarimo mūsų reikaluose, darbuose, ji – kaip visų mūsų dvasinė motina, kuri lydi per gyvenimo kasdienybę. Ypatingai Lietuvoje pamaldumas Marijai yra tikrai didžiulis, o Marijos globa, kurią patiriame ir malonės iš Dievo, per jos užtarimą, kiekvieną mūsų labai paliečia“, – kalbėjo M. Šlaustas.

Savaitgalį, rugpjūčio 19–20 dienomis, šioje bažnyčioje vyks dar viena Marijai skirta šventė – Marijos Taikos Karalienės atlaidai.

Šeštadienį po 18 val. mišių vyks tradicinis renginys „Šviesa naktyje“, per kurį vyks sakramento adoracija, bus giedamos giesmės, vyks užtarimo maldos. Melsis seserys benediktinės iš Kauno.

Sekmadienį po 10 ir 12 val. mišių vyks suneštinės vaišės. Žadama, kad laukia ir loterija, gyva muzika.

„Kviesime bendruomenę, kad atsineštų vaišių, o „Caritas“ vaišins pyragais, kava, arbata, vyks užsiėmimai su vaikais“, – sakė M. Šlaustas

Šiandien mišios dar vyks 12 ir 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

gera šventė - tikintieji sužibejo įvairiausiomis kūrinijos

spalvomis - miestu, miesteliu gatvės nusidažė puikiomis puokščiu spalvomis, liaudis pasipuošė lauku ir namų žolynų ir gėlių, darbo vaisių įvairove bei skirtingumu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS