Dėl terlionių uostamiestyje – nauji pranešimai | Diena.lt

DĖL TERLIONIŲ UOSTAMIESTYJE – NAUJI PRANEŠIMAI

Dėl grafičiais išterliotų įvairių pastatų pareigūnai sulaukė dar 25 gyventojų pranešimų. Kol tikslinama informacija ir vykdomi ikiteisminiai tyrimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, neatmetama tikimybė, kad pranešimų skaičius tik augs.

Rugsėjo 18-osios ryte policijai buvo pranešta apie Sausio 15-osios, Tiltų, Danės ir Liepų gatvėse purškiamais dažais aprašinėtas pastatų sienas, lango apsaugines lauko žaliuzes ir gėlių vazoną.

Vaizdo stebėjimo kamerų įrašai leido identifikuoti įtariamuosius. Buvo nustatyta, kad uostamiesčio pastatus „meniškai“ papuošė 20-metis, 14-metis ir 15-metis.

Ėmęsi atidžiau tyrinėti ankstesnius skundus pareigūnai nustatė, kad tokiais pat tagais buvo aprašinėti ir kiti miesto objektai.

Įtariama, kad minėti vaikinai uostamiestyje galėjo išterlioti daugiau nei šimtą pastatų ir kitokių objektų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė nurodė, kiek pranešimų pareigūnai sulaukė nuo terliotojų identifikavimo dienos.

„Ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo (pagal LR BK 284 str.) atliekančių Klaipėdos m. PK pareigūnų duomenimis, po informacijos apie nustatytus grafičiais galbūt įvairius pastatus terliojusius asmenis paskelbimo, pareigūnai sulaukė dar 25 pranešimų apie galimus tokio pobūdžio pranešimus. Pareigūnai tikslina gautą informaciją, toliau vykdo ikiteisminį tyrimą“, – informavo A. Kažukauskienė.

Dar ne visų pastatų savininkai kreipėsi į policiją, tad pareigūnai ragina atsiliepti savininkus, kurių turtas buvo sugadintas. Policijos pareigūnai siūlo apie patirtą žalą pranešti telefonu 8 700 61 180.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nesvarbu

Tai, kad dalis tu sienu klaipedos mieste atrodo kaip "zonoje" ir kelia depresija. Visokie uzrasai tikrai daug kuom to nepabjaurina bendro vaizdo o tik atspindi vykstanti bardaka sistemoje, kur isvaistomos lesos su "kovai" pries graficiais ar kitais uzrasais ant viesuju pavirsiu. Ar vis dar yra neteisingas istatymas, kad jeigu yra aprasinetas pastatas ir savininkas to nepasalines yra baudziamas? Gal sekantis zingsnis visu gerovei butu isleisti istatyma kad turto vagystes atveju neisaiskinus kaltininku, baudziamas nukentejusysis nes atitinkamai nesaugo savo turto? a? gera mintis ? Gi pasipildytu biudzetas :) Ir ar baudziami tie komentatoriai kurie kursto nepykanta reiksdami, kad "terliotojams" reikia kirsti rankas, paniekinti ar kitaip suzaloti...ar tai kartais ne smurtiniu nusikaltimu propagavimas? Jei visi tokie teisingi ir atsakingi...kodel to nera!

Prieš kelioliką metų vandalai

metodiškai terliojo bromos vartus.Kaimynas padarė pasalą ir pagavokokių 14m snarglių.Net šiknon įkrėst pagailėjo.Nuvežė tėvams ,ir,nelabai maloniai paaiškino,kad tėvas turės atsakyti už savo menininko terliones.Suveikė. Bet,vėliau terliojo kiti .Nagus reikia trumpint,vandalams .

senas kavenskas

na... Dubajaus įstatymai šituo konkrečiu atveju ( nuo 1 iki 3mėn. +bauda už ,,šedevrų'' nuvalymą ) būtų super ! tik viena bėda - pas mus itin (ne)gerbiamos žmogaus teisės , mūsų krašte laaabai veiksminga priemonė - pagavus tokį ,,meninyką'' tais pačiais dažais išpurkšti visą snukį ir rankas ...( aišku , reikia laikytis Ženevos konvencijos - pasaugoti akis ) ... labai veiksmingas metodas ir liaudis atpažins savo ,,kultūros veikėjus'' ! :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS