Klaipėdiečiai gelbėjo mergaitę nuo įtartino vyro: jau vedėsi ją už rankos nežinia kur | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIAI GELBĖJO MERGAITĘ NUO ĮTARTINO VYRO: JAU VEDĖSI JĄ UŽ RANKOS NEŽINIA KUR

Trečiadienį klaipėdiečiai gelbėjo nepilnametę nuo, kaip jie patys įtarė, pedofilo. Esą apie 40 metų vyriškis pastebėjo iš vienos parduotuvės einančią mergaitę, čiupo jai už rankos ir kažkur vedėsi. Tačiau atlikti tolimesnius veiksmus jam sutrukdė įtartiną jo elgesį nuo pat pradžių stebėję klaipėdiečiai. Dėl šio įvykio jie kreipėsi ir į policiją.

Incidentas įvyko trečiadienį, apie 17 val., prie Žardės mikrorajone esančios „Iki“ parduotuvės.

„Kolega išgelbėjo apie 10–12 metų mergaitę iš pedofilo rankų, kuris jau vedėsi ją už rankos nežinia kur. Veiksmas vyko apie 17 val., aplinkui buvo daug žmonių, tačiau į tai atkreipė dėmesį tik mano kolega ir viena moteris, kuri viską stebėjo iš mašinos, visi kiti tiesiog ėjo pro šalį. Mergaitė buvo tiek išsigandusi, kad stovėjo akmeniniu veidu ir net nejudėjo, kai jai liepė bėgti namo, todėl pati pagalbos tikrai nebūtų paprašiusi ir dar neaišku, ar papasakojo tėvams apie tai, nes buvo šoke“, – įvykio detales socialinių tinklų grupėje paviešino klaipėdietė.

Anot moters, vyras buvo tvarkingai apsirengęs, su savimi vedėsi mažą juodą šuniuką. Apie šį įvykį klaipėdiečiai jau pranešė ir policijos pareigūnams.

„Facebook“ paskyros „Klaipėdos miesto virtuali bendruomenė (be komunalinių)“ nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė spaudai Asta Kažukauskienė patvirtino, kad policija dėl šio įvykio pranešimą išties gavo.

„Klaipėdos apskrities VPK Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų duomenimis, sausio 17 d., apie 17.22 val., buvo gautas pranešimas, kuriame pranešėjas nurodė prie vieno prekybos centro uostamiestyje pastebėjęs nepažįstamą vyrą, kuris, galimai, už rankos laikė nepilnametę mergaitę ir, galimai, bandė ją nusivesti. Pareiškėjui priėjus pasidomėti, kas vyksta, vyras pasišalino. Policijos pareigūnai į įvykio vietą atvyko 17.26 val., tačiau nei mergaitės, nei pranešėjo, nei jo minėto vyro ten nebuvo, susisiekti su pranešėju įvykio aplinkybėms patikslinti pareigūnams nepavyko“, – informavo A. Kažukauskienė.

Po visą Lietuvą sukrėtusio devynmetės pagrobimo Kaune į elgesį su vaikais viešose vietose imta žiūrėti lyg pro padidinamąjį stiklą. Tačiau pareigūnai įspėjo: pamačius vykdomą nusikaltimą, kreiptis skubios pagalbos telefonu 112.

„Policijos pareigūnai reaguoja į visus tinkamai gautus pranešimus įstatymuose nustatyta tvarka. Klaipėdos policijos pareigūnai taip pat primena, kad tėveliams reikėtų nuolat vaikams priminti saugaus elgesio gatvėje ir bendravimo su nepažįstamais asmenimis taisykles“, – akcentavo A. Kažukauskienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Kai pagalvoji

Durnių laivas ir ne kitaip.Prieš kokius 15 metų kasdien važinėjau į Klaipėdą.Užeidavo į kiemą tokie nuskurę vaikiukai,tai mes saldainukų ar vaisių kokių paduodavome.O sužinoję ,kad kasdien matau jūrą ,tegu iš uosto,bet jūrą,ėmė prašytis ,kad nusivežčiau juos ten.Kadangi ant uosto vartų problemų nebūdavo,tai sykį ir pasiėmiau keturis berniukus.Įsidėjau jiems užkrimsti,nes mes net penkiom minutėm sustoję,turėdavom kelialapyje paaiškint to priežastį.Vadinama ,,šaiba'' parodydavo.Nubildėjom ten ir jie savomis akimis pamatė laivus.Tai džiaugsmo jiems buvo.O vėliau,jiems pasipasakojus ,jų draugams jau atsisakiau vėžint ,nes žmona ,ne dėl nuperkamų bulkučių,o dėl va tokių,,visuomenininkų''galimos reakcijos ir galimų pletkų,daprotijo,kad prisivirsiu neiškabinamos košės.Ir va atėjo dabar laikai tikroms ir galimai išgalvotoms istorijoms.Su anūkais dabar bijok išeit į gatvę...

Galimai suklydo

Per 4 minutes du svarbūs galimai nusikaltimo liudininkai išgaravo kaip kamparas. Vyras galimai dėjo į kojas, nesulaukęs policijos. Moteris, stebėjusi detektyvą iš automobilio, nebandė nufotografuoti galimai vaiko pagrobimo.Galimai išgalvota istorija..

Senelis

Gerai kad mano anūkai jau dideli,o tai per pedofilus mažesnius jau bijotau ir gatvėn išvest už rankos.Per juos dabar visuomenė ims įtarinėti visai niekuo dėtus žmones.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS