Klaipėdoje ugniagesiai gelbėjo garaže į duobę įkritusį vyrą | Diena.lt

KLAIPĖDOJE UGNIAGESIAI GELBĖJO GARAŽE Į DUOBĘ ĮKRITUSĮ VYRĄ

Girtų vyrų nuotykiai kartais virsta istorijomis, kurių dalyviais tampa ne tik jie patys, bet ir specialiųjų tarnybų darbuotojai, skubantys iš keblių situacijų gelbėti apsvaigusius asmenis.

Pirmadienį po 18 val. į garažų masyvą Šilutės plente skubėjo ugniagesiai ir greitosios medicinos pagalbos stoties medikai.

Jiems buvo pranešta, kad garaže į duobę įkritęs vyras gali būti labai rimtai susižeidęs.

Vos po kelių minučių atskubėję ugniagesiai pamatė nejauną žmogų garažo duobėje. Susikalbėti su juo nepasisekė, jis buvo nesąmoningas, bet įlipę į duobę jo pulsą gelbėtojai apčiuopė.

Medikai patarė kaip įmanoma mažiau judinti nukentėjusiojo galvą, baimintasi kaklo traumos.

Gelbėtojai uždėjo vyrui kaklo įtvarą ir imobilizavo ant lentos.

Taip pamažu nukentėjusįjį pavyko iškelti.

Tada pradėjo aiškėti įvykio aplinkybės – nuo vyro trenkė tvaikas, tikėtina, jis įkrito į duobę būtent todėl, kad buvo gerokai apsvaigęs.

Medikai ten pat apžiūrėjo nelaimėlį ir nustatė, kad rimtesnių sužalojimų jis nepatyrė. Pirminiais duomenimis, krisdamas jis susitrenkė galvą, kojas ir krūtinę, bet įtarimų apie lūžusius kaulus nebuvo. Todėl galima sakyti, kad šis nuotykis vyrui baigėsi laimingai.

Medikų ekipažas nugabeno 65 metų vyrą į ligoninę.

Greitosios medicinos pagalbos stoties vadovė Nijolė Dambrauskienė pasakojo, kad anksčiau garažuose vyrai girtaudavo dažniau, tad neretai patirdavo ir traumų. Dažnokai jie apsinuodydavo išmetamosiomis automobilių dujomis, kai bandydavo šildytis garaže įjungę automobilio variklį.

Dabar, kai retas kuris mašinas taiso garažuose ir juose vis rečiau laikomi automobiliai ar vykdomi remonto darbai, tokių traumų pasitaiko ne taip dažnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS