Kol klebonas meldėsi, vagys krėtė kleboniją | Diena.lt

KOL KLEBONAS MELDĖSI, VAGYS KRĖTĖ KLEBONIJĄ

Priekulės miestelio tikinčiųjų bendruomenei – ilgapirščių smūgis. Du mėnesius šv. mišių aukojimo metu rinktos lėšos buvo pavogtos, kol Priekulės klebonas svečiavosi kitos bendruomenės renginyje.

Pavogė meistrų atlygį

"Gal kas ir pasekė? Reikėjo žinoti, kad aš išvyksiu penktadienio vakarą į Dreverną. O gal ir stebėjo, kol buvau renginyje?" – pasvarstymais dalijosi Priekulės Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas Viktoras Ačas.

Vagys laužėsi ne į pačią bažnyčią, o į parapijos kleboniją. Iš viso pavogta 2 680 eurų.

Pasak klebono V.Ačo, tai buvo atidėta suma būtiniausiems darbams.

"Tai ne klebonijai, o bažnyčiai skirti pinigai. Mes jau buvome juos atidėję bažnyčios durų gamybai. Jau duotas užsakymas. Suplanuota koreguoti klausyklas, taip pat reikės meistrų pagalbos. Norime, kad parapijiečiams būtų daugiau privatumo, kad garsas iš klausyklų nesklistų. Pinigai atidėti bažnyčios žemės sklypo dokumentų sutvarkymui. Jau atliekami šie darbai, jiems ir buvo skirti pinigai", – numatytus darbus vardijo klebonas.

Pametė įrankius?

Klebonas pripažino, kad neturi įtarimų, kas tai galėjo padaryti. Praėjusį ketvirtadienį Priekulėje vykusių mišių metu prakartėlės atidarymo proga klebonijai buvo paaukota 217 eurų.

"Visus šiuos pinigus klebonija perdavė tiems žmonėms, kurie Sausio 13-osios minėjimui gamina specialius žibintus, papuošiančius Priekulės miestelį", – pasidžiaugė Priekulės seniūnė Daiva Bliūdžiuvienė.

Prieš didžiąsias metų šventes bažnyčiai suaukotos lėšos buvo laikomos klebonijoje, esančioje Pamario gatvėje. Šiame name paskirtąjį tarnystės laiką gyvena ir parapijos klebonai.

"Į namą laužtasi pro rūsį. Reikėjo atsinešti specialius įrankius, buvo ruoštasi. Išeidami dar paliko kai ką iš savo įrankių. Sugrįžus buvo labai nemalonu. Kažkas vaikščiojo, rausėsi daiktuose, ieškojo pinigų. Jausmas buvo labai prastas", – pasakojo klebonas V.Ačas.

Galėjo pasekti

Klebonas apklausos metu pareigūnams akcentavo, jog kas nors vis dėlto turėjo žinoti, kad penktadienio vakarą po mišių jis išvyks į adventinę vakaronę Drevernoje.

Paties klebono namuose nebuvo iki 22 val. 30 min. Kas nors turėjo tiksliai žinoti, nuo kada iki kada klebonijoje nebus nė gyvos dvasios.

"Dabar ypač daug renginių ir susitikimų, tai žmones, tai įmones lankyti reikia. Kalėdojimo laikotarpis. Dienos metu nuolat manęs nėra. Bet kad vakare lįstų... Keista. Tačiau vagys laikosi savos logikos", – svarstė V.Ačas.

Klebonui teko atsiprašyti tų žmonių, kurie aukojo pinigus geriems darbams, o jų uždirbtas lėšas pasisavino niekdariai.

"Jei būčiau atsiskaitęs su meistrais, pinigai būtų išdalyti. Pamoka mums čia bus įvairiapusė. Ne tik dėl pinigų, bet ir dėl žmonių, kurie štai tokį gyvenimą renkasi. Vadinasi, per mažai dėmesio tiems, kurie nustumti į užribį ir imasi tokių darbų", – kalbėjo klebonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Auka tai dievo dovana: "Dievas davė, dievas ir pasiėmė".

a

Nu ponai ,, kietai ,, straipsnį pavadino . Dar viena priežastis klebonui melstis už žurnalistų protinius gebėjimus .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS