Papiktino policininkų viražai: gatvėje raižė „saulutes“ | Diena.lt

PAPIKTINO POLICININKŲ VIRAŽAI: GATVĖJE RAIŽĖ „SAULUTES“

Klaipėdiečiai ankstų pirmadienio rytą nufilmavo policijos automobilį, raižantį saulutes Sportininkų gatvėje. Paviešinus vaizdo įrašą socialiniame tinkle, internete pasipylė šimtai komentarų su klausimu – „ar policininkus kas nors nubaus“?

Vaizdo įraše matyti, kaip policijos automobilis ketvirtą valandą ryto sukinėjasi gatvėje, slysdamas šonu.

Mašinos vairuotojas tarnybiniu automobiliu raižė kaip tik toje vietoje, kur šonaslydžio mėgėjai sulaukia baudų už pavojingą vairavimą.

Šios gatvės gale yra aikštelė, kurioje apsisukinėja autobusai. Vakarais joje rinkdavosi jaunimas ir užsiiminėdavo šonaslydžiu.

Tačiau pareigūnams dažniau ėmus čia lankytis, uostamiesčio jaunimėlis ėmė vengti Sportininkų gatvės.

Žiemą ralio mėgėjai dažniau važiuodavo į Neįgaliųjų pliažą, kita jų pamėgta vieta – Kairų gatvė.

Šaltinių teigimu, Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato vadovybė nebuvo patenkinta viešumoje pasklidus vaizdo įrašui.

Policijos atstovai žada išsiaiškinti, kas budėjo naktį iš sekmadienio į šeštadienį.

Internautai socialiniame tinkle piktinosi, kad galbūt pareigūnui, vairavusiam tarnybinį automobilį, pavyks išvengti nuobaudos.

Iki pietų socialinio tinklo „Facebook“ paskyros „Reidas TV“ skaitytojai paliko 365 komentarus po vaizdo įrašu.

 

 

„Reidas TV“ vaizdo įrašas

Kelių eismo taisyklės byloja, kad tarnybinę policijos mašiną vairavusiam pareigūnui turėtų grėsti tokia pati atsakomybė, kaip ir kitiems vairuotojams – ne tik bauda, bet ir vairuotojo pažymėjimo praradimas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė patvirtino, kad tarnybinį automobilį vairavusio pareigūno laukia tokia pat atsakomybė, kaip ir bet kurio kito vairuotojo.

„Klaipėdos apskr. VPK pareigūnai tokį kolegų elgesį jau užfiksavo ir toks vairavimas nėra toleruojamas – vairavusiam pareigūnui gresia tokia pati atsakomybė, kaip ir visiems kitiems vairuotojams. Šiuo atveju atsakomybė bus taikoma pagal ANK 420 str. 2 d., bauda nuo 450 iki 550 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo vienerių iki dvejų metų“, – patikino policijos atstovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

jo

> Xy Niekam netrukdė, kaip ir netrukdė tie, kuriems tie patys pareigūnai už analogiškus veiksmus uždėjo baudas.

Xy

Taigi 4 valandą nakties. Kam trukdė? Nebent padangas labai cypino....

pagalvojus

Kaip ir nieko blogo, tik automobilis ne nuosavas ,o ir moralinė pusė, juk už analogišką "nieko tokio" tie patys pareigūnai eiliniam piliečiui be emocijų lipdo 500 e baudą ir atima vairuotojo pažymėjimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS