Šilutėje per žemdirbių protestus dviem asmenims surašyti protokolai | Diena.lt

ŠILUTĖJE PER ŽEMDIRBIŲ PROTESTUS DVIEM ASMENIMS SURAŠYTI PROTOKOLAI

Šilutėje per žemdirbių protestus ketvirtadienį dviem asmenims buvo surašyti administracinių nusižengimo protokolai už pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymą ir pareigūnų garbės ir orumo pažeminimą.

„Rimtų incidentų išvengta. Du asmenys buvo sulaikyti ir patalpinti į tarnybinį automobilį, ten surašyti administracinių nusižengimų protokolai, po to asmenys buvo paleisti, į komisariatą nebuvo vežti“, – BNS sakė Tauragės apskrities policijos atstovė Lina Banienė.

Pasak jos, incidentas įvyko, kai pareigūnai blokavo kelius ir neleido įvažiuoti į miesto prieigas akcijos dalyviams, jie nevykdė pareigūnų nurodymų, jog jiems neleidžiamai vykti į miestą su sunkiasvore technika.

„Jie neklausė pareigūnų ir juos žemino“, – sakė policijos atstovė.

Lietuvos žemės ūkio taryba nusprendė tęsti pirmadienį vykusius šalies žemdirbių protestus.

„Lietuvos žemės ūkio taryba vykdydama savo narių valią neturi kito pasirinkimo, kaip pradėti antrą protestų akcijos etapą, kai su žemės ūkio technika bus važiuojama į Vilnių. Ši akcija pareikalaus iš mūsų žemdirbių bendruomenės maksimalaus susitelkimo ir pastangų“, – teigiama ketvirtadienį išplatintame Lietuvos žemės ūkio tarybos pranešime.

Ūkininkai pirmadienį visoje Lietuvoje degindami laužus protestavo prieš Vyriausybės vykdomą žemės ūkio politiką, padidintus suskystintų naftos dujų akcizus, daugiamečių pievų atstatymą, ragina spręsti pieno krizę ir kitas problemas.

Žemdirbiams siekiant lankstesnio požiūrio į daugiamečių pievų atkūrimą, Lietuvos ornitologų draugija ketvirtadienį pranešė nepritarianti Žemės ūkio ministerijos pozicijai derėtis su Europos Komisija atidėti pievų ir šlapynių atkūrimą bei rengianti dokumentus Europos Sąjungos (ES) Teisingumo teismui dėl „netinkamos žemės ūkio politikos, lemiančios biologinės įvairovės nykimą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

pikis

Galima sušukti keletą kartų valio Karbasuskio komanda nerimsta juk broliukas matomai nec blogai finansuoja visi žinome kad putinas savo aukas nepaliks be nieko o gerai užmokės už komunistinės gerovės besiilgančių kolūkiečių gal ir darbo ordinais apdovanotų sumaišties darbelius

psd vezdu nuzmogintas ir vakcina supilietintas

policininkas valstybes valdininko yrankis...bio robotas... kuris privalo elgtis pagal instrukcija ir ystayma ... koks dar izeidmas ? .... jei jau taip tai gal cia ukininkas vagiu ir reketyru uzgrobta lietuvos teritorijos valdzia izeide ?

keidanskas

Kaip galima kalbėt apie kieno tai orumą ar įžeidimą,kai to orumo pas subjektą nė su žiburiu surast nėr kaip?Reportaže aiškiausiai matosi kaip policininkėlis pirmas imasi stumdyt ūkininką,o paskui tą dar ir į katalaškę uždaro...Tai duok tokiam pusgalviui valią-jis tuoj pat čia Osvencimą su Buchenvaldu atidarys...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS