Vagių grobis – Klaipėdos vėliava | Diena.lt

VAGIŲ GROBIS – KLAIPĖDOS VĖLIAVA

Uostamiesčio policija sukelta ant kojų – ieškoma, kas pavogė pagrindinę miesto vėliavą. Neįtikėtiną vagystę vakar suskubta pavadinti net provokacija, – vagys Klaipėdos simbolį piliavietėje pavogė vidury dienos.

Uostamiesčio policija sukelta ant kojų – ieškoma, kas pavogė pagrindinę miesto vėliavą. Neįtikėtiną vagystę vakar suskubta pavadinti net provokacija, – vagys Klaipėdos simbolį piliavietėje pavogė vidury dienos.

"Matyt, žvėriškai reikėjo vėliavos, jei jau vogė vidury dienos, saulei šviečiant, kai čia pat dirba muziejus, nelaukė net tamsos. Juk darbuotojai bet kurią minutę galėjo išeiti į lauką pakvėpuoti grynu oru. Niekas nebaugino. Va, todėl ir įdomu", – stebėjosi Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys.

Vagystė įvykdyta trečiadienį. Miestą stebinčios vaizdo kameros užfiksavo, kaip 16.07 val. devynių kvadratinių metrų vėliava šlumšteli stiebu žemyn.

Šaltinių teigimu, vaizdo medžiagoje matyti ir žmogysta, kuri pavogė vėliavą, tačiau kol kas specialistai negali pasakyti, ar pavyks identifikuoti asmenybę.

Pilies muziejuje dirbantys muziejininkai nieko įtartino nepastebėjo.

"Tikėtina, kad buvo ateita nuo pylimo pusės. Kitaip būtume matę", – spėjo muziejaus darbuotojas Virgilijus Bračiulis.

Patys darbuotojai net nepastebėjo, kad pradingo didžiausia uostamiesčio vėliava.

"Aš pamačiau tuščią stiebą važiuodamas automobiliu apie 20 val. Žiūriu ir negaliu patikėti savo akimis, ogi vėliavos nėra", – pasakojo J.Genys.

Vakar įvykio vietą apžiūrėję policijos pareigūnai konstatavo, kad vagystei buvo gerai pasiruošta. Jokių pėdsakų vagišiai nepaliko, susirinko net vėliavos pakėlimo mechanizmo detales.

"Jie nulaužė ar nupjovė spyną, kuria užrakinamas troso pakėlimo mechanizmas. Tuomet buvo išsukta viena detalė, kuri atpalaidavo vėliavos trosą. Taip vėliava nuo savo svorio ir nučiuožė žemyn", – apie vagišių niekšybes pasakojo V.Bračiulis.

Pasak Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus, vagys padarė 900 litų nuostolį.

"Visa bėda, kad pavogta mūsų reprezentacinė vėliava. Turime mes ir prastesnių vėliavų, tačiau jos kabo, kai lyja lietus, būna prastos oro sąlygos. O ši, gražioji, buvo iškelta prieš savaitę džiazo festivalio atidarymo proga", – apgailestavo J.Genys.

Trijų metrų ilgio ir tiek pat pločio miesto vėliavos pasiuvimas kainuoja apie 800 litų.

"Ne pinigai čia svarbu, juk vėliava yra miesto simbolis. Mano galva, kažkas vogė tikslingai. Manyčiau, reikėtų pasidomėti, ar vyksta kur nors kokia sueiga, suvažiavimas, į kurį galbūt žmonės buvo susiruošę važiuoti", – vagystės versiją kėlė J.Genys.
 

GALERIJA

  • Vagių grobis – Klaipėdos vėliava
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to SAS

Tamsta, o iš kur žinai, kad TAIP niekšingai pasielgė lietuvis? Gal matei? O gal tik nori apšmeižti ir sukiršinti lietuvius? Manau, kad paties tautybė -- ne lietuvis, nes šiaip jau turėtum būti labai prastas paukštis, jei savo lizdą terši...

SAS

Gieda kam ir pasakyti. Viska vagia.Tokia jau tauta,kur rusas ramiai prajeis,tai lietuvis pavogs.

gytukas

rusija puola!!!skubiai reikia 200mln. laivynui atnaujint!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS