Siaubinga nelaimė Šiauliuose: degant namui nėščia mama dukrą kaimynams perdavė per tvorą | Diena.lt

SIAUBINGA NELAIMĖ ŠIAULIUOSE: DEGANT NAMUI NĖŠČIA MAMA DUKRĄ KAIMYNAMS PERDAVĖ PER TVORĄ

  • 20

Visiškai sudegė Šiauliuose buvęs jaunos šeimos, Tomo ir Gintarės Katukevičių, namas. Žiūrovams iš LNK projekto „Šokiai ant ledo“ pažįstamas T. Katukevičius nelaimės metu buvo darbe, o kilusį gaisrą pastebėjo namie su dviejų metų dukrele buvusi Tomo žmona Gintarė, besilaukianti dar vienos atžalos. Moteris bėgo nuo liepsnos ir savo akimis matė, kaip supleškėjo nauji namai, į kuriuos šeima įsikėlė vos prieš metus.

Sausio 20-osios, šeštadienio, rytas prasidėjo įprastai – dailiojo čiuožimo treneris Tomas išvyko į treniruotę, o namie likusi Gintarė ruošė pusryčius šeimai.

„Išvažiavau į darbus apie septintą valandą ir devintą jau grįžinėjau. Apie pusę dešimtos paskambino Gintarė ir sako, kad dega – prašė, kad atidaryčiau kiemo vartus, nes galėjau tai padaryti per telefoną. Programėlė jau nebeveikė, o Gintarė sakė, kad važiuočiau greičiau, nes namo jau nebeliko“, – siaubingą rytą prisiminė T. Katukevičius.

Besilaukianti Gintarė rytą leido su dukra ir šuniuku.

Visas KK2 reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Dar buvome su pižamomis, ėjau gaminti pusryčius. Įsijungiau garintuvą ir buvo kažkoks garsas, spragtelėjimas – nelabai supratau. Atsisuku į mūsų akvariumą – elektros nebėra. Tada supratau, kad kažkas negerai“, – pasakojo moteris.

Namai akimirksniu prisipildė dūmų – iš virtuvės jie slinko į svetainę, kol virto didžiuliu kamuoliu. Gintarė sako, kad liepsnos nematė – iš namo su vaiku pabėgo anksčiau. Pašnekovė sakė, kad sprendimo akimirką svarstė, ar bėgti pasiimti sukauptų santaupų, tačiau tiesiog griebė dvejų metų vaiką ir išbėgo į lauką. Išbėgusi Gintarė pamatė namą ryjančią liepsną ir iškvietė ugniagesius.

Iš kiemo išeiti buvo sudėtinga – jį supo dviejų metrų aukščio tvora, o dingus elektrai vartai nebeatsidarė.

„Turėjau kažkaip perlipti tvorą su dukra. Nežinau, kaip būčiau susitvarkiusi, jei kaimynai nebūtų pamatę“, – išgyventą košmarą prisiminė G. Katukevičienė.

Nėščia moteris dukrą per vartus perdavė kaimynams, o pati lipo per dviejų metrų aukščio tvorą.

Šeimos namai buvo visiškai nauji. Ten Tomas, Gintarė ir jų dukrelė įsikėlė prieš metus. Jaunai šeimai įsigyti būstą padėjo artimieji.

„Mums padėjo giminės, tėveliai, kad į bankus nelįstume – paskolino, sumetė su sąlyga, kad atiduosime. Vaikai turėjo turėti savo kambarius, nes anksčiau gyvenome 40 kvadratinių metrų bute“, – pasakojo T. Katukevičius.

Gaisro metu supleškėjo viskas – nuo drabužių ir daiktų iki Tomo puoselėto akvariumo. Nuo ko tiksliai užsidegė Katukevičių namai, aiškinasi specialistai. Manoma, kad gartraukio zonoje įsižiebusi liepsna greitai pagavo įtempiamas lubas ir gaisras plito akimirksniu.

„Jei lubos būtų buvę gipsinės, būtų tik aprūkę. Gaisrinė būtų atvažiavusi ir galbūt būtume praradę tik virtuvę. Nesame specialistai, bet įtempiamos lubos įsiliepsnojo labai greitai“, – kalbėjo Katukevičiai.

Nauju nariu greitai pasipildysiančios šeimos namas buvo draustas, tačiau draudimo sumos neužteks būsto atstatymui.

Margos istorijos iš viso pasaulio – naujausioje laidoje „KK2“ tik per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (20)

Vyts

Su tom ble itempemom lubom nesveikai.Kaip jie nama pridave.? Kur ju paciu protas tokia bibiene virtuvej daryt.

Puriena

Tikrai ,civilizuotame amžiuje šitiek gaisrų,negu praitame amžiuje,kai nebuvo tokio lygio išsivystymo gyveniti tokių technologijų,dabar technologijos ir mokslo išsvystymo amžius. Bet tas nebepasiteisina žmonėms jų gyvenimui. Tampa nelaimių priežastimi.

Giedrius

Norėtųsi tikėti, kad elektros instaliaciją ne patys darėsi, nes taip "pigiau", arba kitas variantas - draugas turi pažįstamą "elektriką" kuris labai "pigiai" ir "gerai" daro be PVM'o. Jei pirko jau pastatytą, tai tada, NT vystytoją už minkštų kiaušinių reikia imti ir tiek žinių. Gera žinia, kad visi sveiki tuom ir belieka pasidžiaugti. Sėkmės
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS