Nuteistas iš Kėdainių komisariato pabėgęs vyras ir jį automobiliu išvežęs draugas | Diena.lt

NUTEISTAS IŠ KĖDAINIŲ KOMISARIATO PABĖGĘS VYRAS IR JĮ AUTOMOBILIU IŠVEŽĘS DRAUGAS

Pernai rugsėjį iš Kėdainių policijos komisariato pabėgusį Mantą M. teismas pripažino kaltu dėl kalinio pabėgimo ir kartu už kitus nusikaltimus skyrė subendrintą aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismas, Mantą M. išvežęs draugas atleistas nuo atsakomybės ir perduotas laiduotojui.

Baudžiamojoje byloje Mantas M. buvo kaltinamas neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, vairavimo neblaiviam bei dėl kalinio pabėgimo, o jo pažįstamas M. K. – dėl slėpimo.

Nustatyta, jog Mantas M., neturėdamas tikslo parduoti ar kitaip platinti, savo bute neteisėtai laikė psichotropines medžiagas. Jo bute buvo rasta 20 dviejų rūšių psichotropinių tablečių.

Be to, 2023 metų rugpjūčio 12 dieną Mantas M. vairavo automobilį BMW X5 būdamas neblaivus, jam tuomet buvo nustatytas 1,75 promilių neblaivumas.

Atlikdamas 90 parų arešto bausmę Kauno kalėjime už svetimo turto sugadinimą, Mantas M. pernai rugsėjį buvo etapuotas į Kėdainių rajono policijos komisariato patalpas procesinių veiksmų atlikimui. Vyras iš policijos pabėgo.

Pasak teismo, įrodyta, jog M. K., žinodamas, jog Mantas M. atlieka arešto bausmę ir yra etapuotas į policijos patalpas, kad būtų atlikti tam tikri procesiniai veiksmai, automobiliu „Porsche Cayenne“ atvyko į sutartą vietą, o kai Mantas M. atsisėdo į minėto automobilio galinę sėdynę, jį išvežė, taip padėdamas jam pasislėpti nuo policijos pareigūnų ir tokiais veiksmais tyčia slėpė nusikaltimą padariusį asmenį.

M. K. nurodė, jog su juo susisiekė Manto M. sesuo ir paprašė, jog šis į policijos komisariatą nuvežtų broliui cigarečių. Vyras teismui teigė nežinojęs, kad Mantas M. bėgs nuo policijos.

Vėliau, kai M. K. buvo nurodyta kita susitikimo vieta, netrukus pamatė ateinantį savo draugą, kuris nieko neaiškindamas įsėdo į automobilį ir pasakė važiuoti.

Mantas M. teigė, jog iš policijos komisariato bėgo, nes jam buvo sunku ir buvo pasiilgęs savo vaikų.

Teismas, skirdamas bausmes, atsižvelgė į tai, jog abu asmenys prisipažino dėl padarytų nusikalstamų veikų ir dėl jų nuoširdžiai gailėjosi.

Byloje buvo tenkintas M. K. prašymas atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

„Teismas atsižvelgė į tai, kad asmuo neteistas ir visos jį charakterizuojančios aplinkybės bei kritiškas požiūris į padarytą nusikalstamą veiką leidžia pagrįstai manyti, kad jis laikysis įstatymų ir nedarys naujų nusikalstamų veikų, ką ir pats teisme pasižadėjo“, – rašoma teismo pranešime.

Skiriant bausmę Mantui M. buvo atsižvelgta į tai, kad jis padarė tris nesunkius nusikaltimus. Nors padarytos nusikalstamos veikos sunkių pasekmių nesukėlė, tačiau jis yra teisiamas ketvirtą kartą, išvadų iš ankstesnių teistumų nedaro. Dėl tokių faktų teismas padarė išvadą, kad asmens padaryti nusikaltimai nėra atsitiktiniai, o yra tik loginė jo gyvenimo būdo ir ankstesnio elgesio pasekmė.

Nuosprendžiu Mantas M. pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, transporto priemonių vairavimo, kai vairuoja neblaivus asmuo bei dėl kalinio pabėgimo.

Subendrinus bausmes jam paskirta galutinė aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, išėjęs į laisvę, jis ketverius metus negalės vairuoti, iš jo bus išieškota vairuoto automobilio vertės dalį atitinkanti pinigų suma – 6000 eurų.

M. K. nuspręsta atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, paskiriant 500 eurų dydžio įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS