Policijos šuo susekė parduotuvės niokotojus | Diena.lt

POLICIJOS ŠUO SUSEKĖ PARDUOTUVĖS NIOKOTOJUS

  • 0

Pakruojyje policijos tarnybinis šuo susekė jaunuolį, išdaužusį parduotuvės langą.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį 10-ąją Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams į pagalbą Pakruojyje teko kviestis pareigūnams dažnai talkinantį keturkojį belgų aviganį Natą, kuris policininkams padeda ieškoti narkotinių medžiagų, vykdo dingusių ar pasislėpusių nuo teisėtvarkos asmenų paiešką.

Sekmadienio paryčiai apie 4 valandą Pakruojyje suveikė vienos parduotuvės signalizacija. Prie parduotuvės atvykęs saugos tarnybos darbuotojas rado išdaužtą plastikinio lango stiklą. Apie išdaužtą parduotuvės lango stiklą buvo informuota policija.

Atvykę Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai nusprendė į pagalbą pasikviesti Šiaulių kinologą su keturkoju augintiniu.

Pasak policijos pranešimo, kol policininkai įvykio vietoje rinko įrodymus, kinologas ir tarnybinis šuo Natas nusekė stiklą išdaužiusių asmenų pėdsakais. Pusvalandį belgų aviganis sekė chuliganų pėdomis. Paskui prie vieno privataus namo buvo sulaikytas vienas įtariamųjų, o kinologui ir jo augintiniui į pagalbą atvykę Pakruojo rajono policijos patruliai sulaikė name miegojusius dar tris jaunuolius.

Sulaikyti trys septyniolikmečiai ir devyniolikmetis Pakruojo rajono policijos komisariate prisipažino šėlę prie parduotuvės. Anot jų, visa gatve ėjusi keturių jaunuolių kompanija į parduotuvės langus sviedė po akmenį, tačiau tik devyniolikmečio ranka buvo taikli - sviestas akmuo pataikė į stiklą ir jį išmušęs įlėkė į parduotuvę. Vaikinai savo poelgio paaiškinti negalėjo, gailėjosi.

Vienam iš nepilnamečių ir devyniolikmečiui nustatytas lengvas girtumas - 0,93 ir 1,26 promilės alkoholio. Kiti du septyniolikmečiai buvo labiau apsvaigę - buvo nustatytas 1,62 promilės ir 2,72 promilės girtumas. Parduotuvės savininkas skaičiuoja patirtus nuostolius, o dėl viešosios tvarkos pažeidimo Pakruojo rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.

GALERIJA

  • Policijos šuo susekė parduotuvės niokotojus
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS