Už filmų atsisiuntimus iš „Linkomanijos“ – 140 eurų baudos | Diena.lt

UŽ FILMŲ ATSISIUNTIMUS IŠ „LINKOMANIJOS“ – 140 EURŲ BAUDOS

  • 6

Lietuvos radijo ir televizijos komisija skyrė baudas 25 asmenims, neteisėtai atsisiuntusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net.

Komisija teigia atlikusi stebėseną ir nustačiusi, kad iš pažeidėjų  IP adresų be autorių teisių sutikimo interneto svetainėje linkomanija.net buvo neteisėtai atgaminti ir viešai paskelbti autorių teisių saugomi audiovizualiniai kūriniai – filmai „Tu mano Deimantas“, „Hypnotic“ ir „Paradas“.

Pažeidėjams skirtos po 140 eurų baudos.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija primena, kad nuo liepos 1 dienos įsigaliojo Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai, pagal kuriuos jai yra suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę.

Kaip BNS sakė komisijos atstovė Birutė Keršienė, nuo tada baudos yra skirtos 36 neteisėtai kūrinius besisiuntusiems žmonėms.

Neteisėtas kūrinio atgaminimas ar paskelbimas, taip pat ir internete, užtraukia 280–600 eurų baudą, o nustačius pažeidimą pakartotinai – 600–850 eurų baudą.

Pasak atstovės, mažesnė bauda pažeidėjams skiriama, nes jie nusižengia pirmą kartą ir gailisi.

Pasak B. Keršienės, dalis pažeidėjų teisinasi, kad pažeidimą padarė kažkas kitas, naudojęsis jų interneto prieiga, kol buvo išvykę, kiti teigia nežinoję, kad daro pažeidimą.

„Bet didžioji dauguma supranta, kad jie neteisingai elgiasi ir gailisi“, – sakė ji.

Nė viena iki šiol skirta bauda apskųsta teismui nebuvo.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija atlieka stebėseną ir teigia dedanti pastangas, kad apsaugotų autorių teises internete bei sumažintų piratavimo mastus Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

petras

ko jus panikuojat:) baudos tik paskala!siunciuosiu kiekviena diena is linkomanijos nieko jie negali padaryti:)nebent man paciulpti uztai kad as siunciuosiu;)

O kada gražinsite žmonėms

Pavogtus pinigus visokių latgų, agatų? Visuotina vagystė kuri vadinasi „už laikmenas“!

jei rašo

peržiūra nemokama- tai tegul eina linkomanija paskui ar priekij rusų laivo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS