H. Clinton paskirta Belfasto universiteto garbės rektore | Diena.lt

H. CLINTON PASKIRTA BELFASTO UNIVERSITETO GARBĖS REKTORE

  • 1

Buvusi JAV valstybės sekretorė ir kandidatė į prezidentus Hillary Clinton (Hilari Klinton) ketvirtadienį buvo paskirta naująja Belfasto Karalienės universiteto garbės rektore.

Šis Šiaurės Airijos universitetas paskelbė, kad H. Clinton eis šias daugiausia simbolines pareigas penkerius metus.

„Man didžiulė garbė tapti Karalienės universiteto garbės rektore, nes tai vieta, kuriai jaučiu didelę meilę ir su kuria per daugelį metų užmezgiau tvirtus ryšius“, – rašoma H. Clinton pareiškime.

„Universitetas kelia bangas tarptautiniu mastu dėl savo tyrimų ir įtakos. Didžiuojuosi, kad esu ambasadorė ir padedu kelti jo reputaciją dėl kompetencijos“, – pridūrė ji.

Demokratų kandidatė į prezidentus pralaimėjo 2016-ųjų JAV rinkimus respublikonų kandidatui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui).

2018 metų spalį H. Clinton gavo Karalienės universiteto garbės daktaro laipsnį.

„Sekretorė H. Clinton įnešė reikšmingą indėlį Šiaurės Airijoje ir, būdama tarptautinį pripažinimą pelniusia lydere, bus neįtikėtina Karalienės universiteto gynėja bei įkvepiantis pavyzdys universiteto bendruomenei“, – teigė šios švietimo įstaigos valdybai pirmininkaujantis Stephenas Prenteris (Stivenas Prenteris).

Garbės rektoriaus arba kanclerio pareigos apima pirmininkavimą laipsnių suteikimo ceremonijoms, atstovavimą universitetui užsienyje ir patarinėjimą universiteto vadovui.

Belfasto Karalienės universitetas yra viena seniausių aukštojo mokslo įstaigų Jungtinėje Karalystėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

siaubingai baisi boba

SUSIJUSIOS NAUJIENOS