K. Sabaliauskaitė: aristokratų palikuonis atbaidome buku pseudonacionalizmu | Diena.lt

K. SABALIAUSKAITĖ: ARISTOKRATŲ PALIKUONIS ATBAIDOME BUKU PSEUDONACIONALIZMU

Lietuva turi solidžių ir įtakingų mėlynojo kraujo palikuonių, tačiau mes patys tokius žmones atstumiame dėl keistokų prietarų, interviu LRT Televizijos laidai „Stilius“ sako populiarios istorinės trilogijos „Silva rerum“ autorė Kristina Sabaliauskaitė.

„Kodėl Lietuva nepasistengia būti svetinga ir pritraukti dabartinių lietuviškų aristokratų šeimų atstovų, kurie tebėra Europoje ir Amerikoje ir kurie dažnai savo dėl nepaprasto išsilavinimo ir nepaprastų pasiekimų yra ir šiandieninis elitas. [...] Man atrodo, kad reikėtų Lietuvai kažką padaryti, kad jie čia jaustųsi labiau namie.

Jie turi didžiulių sentimentų tėvynei ir jie labai mielai grįžtų su savo idėjomis ir teigiamais poslinkiais, jeigu – ir nebijau šito viešai pasakyti – jų kartkartėmis neatbaidytų mūsų toks bukas, siauras pseudonacionalizmas. Maždaug – jeigu nekalba lietuviškai, tai koks čia lietuvis kunigaikštis, didikas. Bet jie niekada nekalbėjo lietuviškai. Barbora Radvilaitė nekalbėjo lietuviškai, nėra išlikusio nė vieno jos lietuviško laiško“, – sako K. Sabaliauskaitė.  

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

taujėniškė

štai jums pavyzdys - Taujėnų savininkas Konstantinas Radvila. Lietuviškai išmoko, pasą nepriklausomos Lietuvos gavo, rūpinosi savo tėviške iki pabaigos, iki sovietų atėjimo. O kur baigė? Konclageryje. Dabar jo dvare kaip išmano taip ir gano automobilių varinėtojas su pačia. Čia šiaip, informacija pamąstymui, kliedintiems apie Lietuvą išsižadėjusius dvarponius. Gėda turėtų būti. O Sabaliauskaitė drąsi moteris, pasakė viską kaip yra.

nigga

patys issizadejo pabego kam jie cia reikalingi

Taigi

atsisakykime "buko pseudonacionalizmo", spjaukime į tuos mūsų bajorus, kurie nuėjo su Nepriklausoma Lietuva, atsisakė svetimų dievų, kartu su prasčiokais kūrė Lietuvos Valstybę, ir imkime keliaklupsčiauti prieš Lietuvą išdavusius, prieš ją kovojusius aristokratus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS