Naujojoje P. Pukytės knygoje – žaidimas žanrais | Diena.lt

NAUJOJOJE P. PUKYTĖS KNYGOJE – ŽAIDIMAS ŽANRAIS

Leidykla „Apostrofa“ išleido naują menininkės, rašytojos Paulinos Pukytės knygą „Bedalis ir labdarys“. Tai trečioji Londone gyvenančios menininkės knyga, kurioje skirtingų žanrų tekstai sujungiami į žmonių tarpusavio santykių istoriją.

Menininkė ir rašytoja P. Pukytė pirmąją knygą išleido 2005 m. Į knygą „Jų papročiai“ Londone gyvenanti menininkė sudėjo savo interneto skilties tekstus. Vėliau 2008 m. pasirodė jos knyga „Netikras zuikis“, kurioje – P. Pukytės publikacijos savaitraščiui „7 meno dienos“. „Bedalis ir labdarys“ – trečioji P. Pukytės knyga.

„Temos prasme tąsa yra, o formos prasme – ne. „Netikras zuikis“ buvo sudarytas iš straipsnių, tai – daugiau nuomonės išsakymas, o [naujojoje knygoje] jau to nebėra. Tai – istorijos pasakojimas dialogo ir monologo forma. [...] Nors knyga sudaryta iš trumpų tekstų be pradžios ir pabaigos, sudėjus į vieną, yra nors ir nenuosekli, bet viena istorija“, – pasakojo P. Paukytė.

Pasak P. Pukytės, šioje knygoje ji norėjo žaisti žanrais, ji daug jų išbando knygoje.

„Jei atsiversite turinį, ten dar didesnė žanrų įvairovė – ir pjesė, ir poemos, ir dramos, eilėraščiai. Gali pasirodyti žanrų įvairovė, bet tai yra žaidimas žanrais, nes tekstai nėra tiksliai parašyti pagal žanrų kanonus“, – tęsė rašytoja.

Trečiadienį Vilniaus dailės akademijos (VDA) tekstilės galerijoje „Artifex“ taip pat bus atidaryta jau antroji bendra P. Pukytės ir Lino Jablonskio paroda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS