Raseiniuose atidengiamas suoliukas muzikologei Z. Kelmickaitei atminti | Diena.lt

RASEINIUOSE ATIDENGIAMAS SUOLIUKAS MUZIKOLOGEI Z. KELMICKAITEI ATMINTI

  • 3

Raseiniuose sekmadienį atidengiamas suoliukas muzikologei Zitai Kelmickaitei atminti, skelbia LRT radijas.

Raseinių rajone yra Z. Kelmickaitės šeimos šaknys, čia gyveno jos tėvai.

Tokie suoliukai jau pastatyti Rusnėje taip pat Radviliškio rajono Vadaktų miestelyje, juos, LRT duomenimis, ketinama įrengti dar mažiausiai 15-oje bendruomenių skirtingose Lietuvos vietose.

Z. Kelmickaitė mirė gegužės pabaigoje Vilniuje, eidama 72-uosius metus.

Muzikologė nuo 1974 metų dirbo Lietuvos radijuje ir televizijoje, kūrė laidas apie muziką, lietuviškus papročius, tradicijas, kultūrą, rašė scenarijus filmams, sudarė programas folkloro ansambliams ir festivaliams.

Z. Kelmickaitė apdovanota Jono Basanavičiaus, Vyriausybės meno premijomis, 2000 metais jai skirtas Gedimino ordino Riterio kryžius, 2018 metais – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Kur suolelis ten stalelis. Kur stalelis ten bonkelė

Realistas

Su visa pagarba a.a.Kelmickaitei, ar ne juokingai atrodo toks suoliukų statymas. Jeigu pradėsime visur statyti žinomų žmonių kažkur, kažką pasakyta, o gal ir "padaryta"- tai nebus kur eiliniam pavargėliui atsisėsti- bus tik muzijiniai eksponatai ir vienas vaivorykštiės spalvos Vilniuje

Svečias

Puiki idėja - suoliukas. Atsisėsi pailsėt, žiūrėk, ir pati Zita šalia prisės... Čia tau ne koks paminklas-stabas. Manau, ir kiti, išėję amžinybėn, nesupyktų, jei juos taip prisimintų ir pagerbtų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS