Pareigūnais apsimetę sukčiai iš senolės išviliojo 5 tūkst. eurų | Diena.lt

PAREIGŪNAIS APSIMETĘ SUKČIAI IŠ SENOLĖS IŠVILIOJO 5 TŪKST. EURŲ

  • 0

Sausio pradžioje Raseinių policijos komisariato pareigūnai demaskavo du asmenis, kurie Raseiniuose iš 90-metės išviliojo penkis tūkst. eurų, pranešė policija.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) duomenimis, sausio 4 d. Raseiniuose gyvenančiai senjorei nepažįstamas vyras prisistatė policijos pareigūnu. Jis pasakė, kad pensininkams buvo išmokėtos pensijos netikrais pinigais, įtikino ją kupiūras patikrinti.

„Raseiniškei atnešus santaupas, jos buvo paprašyta pateikti savo asmens dokumentą. Kai senjorė išėjo į kitą kambarį ieškoti prašomo dokumento, tariamas policijos pareigūnas su pinigais spruko pro duris ir grįžusi moteris jo neberado“, – teigiama Šiaulių AVPK pranešime spaudai.

Anot policijos, po savaitės intensyvaus Raseinių policijos pareigūnų darbo ir bendradarbiavimo su kolegomis iš Šiaulių buvo nustatyta, kad pas nukentėjusiąją, atvažiavę skolintu automobiliu, lankėsi du Kėdainių gyventojai. Jie buvo sulaikyti ir teismas sankcionavo abiejų suėmimą, tačiau po mėnesio 23 metų sulaikytajam suėmimas pakeistas intensyvia priežiūra ir vaikinas teismo laukia kontroliuojamas elektroninės apykojės, o 26 metų sulaikytasis už grotų tebėra iki šiol.

Teisėsaugos pareigūnams abu asmenys žinomi, nes yra teisti dėl įvairių nusikalstamų veikų. 26 metų įtariamajam šiuo metu dėl sukčiavimų ikiteisminį tyrimą atlieka dar ir Šiaulių miesto bei rajono policijos komisariato pareigūnai. Pastarojoje baudžiamojoje byloje įtarimai jam pareikšti dėl to, jog analogišku būdu, kaip ir Raseiniuose, jis su kitu bendrininku iš trijų Šiauliuose ir Šiaulių rajone gyvenančių moterų apgaule pasisavino beveik šešiolika tūkst. eurų.

Įtariama, kad dėl analogiško sukčiavimo yra ir daugiau nukentėjusių. Raseinių policijos komisariato tyrėjai turi duomenų, kad sausio 4-ąją, t. y. dieną, kai iš raseiniškės buvo pasisavinti 5 tūkst. eurų, ir dar prieš tai įtariamieji lankėsi ir pas kitus Raseinių gyventojus, tik jie į teisėsaugą nesikreipė. Tad policija ragina nukentėjusius nuo minėtų asmenų, kreiptis į pareigūnus telefonu (8~700) 61 364 arba (8~665) 09 531, arba parašyti elektroniniu paštu viktorija.stoskuviene@policija.lt.

GALERIJA

  • Pareigūnais apsimetę sukčiai iš senolės išviliojo 5 tūkst. eurų
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS