Rašytojų sąjungos premija skirta T. Venclovai | Diena.lt

RAŠYTOJŲ SĄJUNGOS PREMIJA SKIRTA T. VENCLOVAI

  • 8

33-oji Lietuvos rašytojų sąjungos premija skirta poetui, vertėjui, eseistui Tomui Venclovai.

Kaip ketvirtadienį pranešė sąjunga, premija rašytojui skirta už naujausią eilėraščių knygą „Už Onos ir Bernardinų“. Ją išleido leidykla „Apostrofa“, o iš viso rinkinyje publikuojamas 31-as per pastaruosius septynerius metus T. Venclovos sukurtas eilėraštis.

Kasmetinė Lietuvos rašytojų sąjungos premija skiriama už didelės vertės kūrinį, išleistą per pastaruosius dvejus metus.

Premijos laureatais yra tapę Antanas A. Jonynas, Jurgis Kunčinas, Nijolė Miliauskaitė, Romualdas Granauskas, Sigitas Geda, Judita Vaičiūnaitė, Danutė Kalinauskaitė, Andrius Jakučiūnas, Aidas Marčėnas, Kornelijus Platelis, Vanda Juknaitė.

Vertinimo komisijoje šiemet dirbo ankstesni šios premijos laureatai – Gintaras Grajauskas, Rimantas Kmita, Mindaugas Kvietkauskas, Mindaugas Nastaravičius ir Undinė Radzevičiūtė.

Be T. Venclovos, buvo svarstytos dar trys kandidatūros: Akvilina Cicėnaitė (romanas „Anglų kalbos žodynas“), Rimvydas Stankevičius (eilėraščių knyga „Įsitvėrimai“) ir Jurga Tumasonytė (novelių romanas „Naujagimiai“).

Komisija vienbalsiai nusprendė šių metų laureatu paskelbti T. Venclovą, kuriam apdovanojimas bus įteiktas sausio 6-ąją, Trijų Karalių dieną, Rašytojų klube, Vilniuje.

Pasaulyje žinomas ir pripažintas T. Venclova anksčiau jis yra apdovanotas ir kitomis reikšmingomis premijomis, tarp kurių – Nacionalinė kultūros ir meno premija, „Poezijos pavasario“ laurai, o šiemet – ir tarptautinė Zbigniewo Herberto (Zbignevo Herberto) premija.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kauniečiui,

sadargai saudargais, o ką, gentvilų šeima negražus pavyzdys. Tiek suniokoti ir privogti iš savo Tėvynės nesugebėjo net visos greta jų paminėtos šeimos, kartu sudėjus. Bet tautiečiai vis tiek priklaupę garbina ...

Kaunietis

Saudargų šeima-gražus pavizdys šaliai

mūsų Tauta visuomet išsiskyrė iškilių dinastijų garbinimu,

venslovų paleckių landsbergių saudargų maldeikių mazuronių gentvilų valinskų ir daugybė kitų, todėl dinastinės čmilės mums ir rodo kelia link laimės žiburio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS