Ekspertai: brangių remonto klaidų priveliama neplanuojant | Diena.lt

EKSPERTAI: BRANGIŲ REMONTO KLAIDŲ PRIVELIAMA NEPLANUOJANT

  • 2

Ekspertai atkreipia dėmesį, kad ryškus sezoniškumas nyksta – vis daugiau gyventojų meistrams remonto darbus patiki vasarą išvykę atostogų. Siekiant, kad interjero atnaujinimo sąmata netaptų galvos skausmu, o su naujais dizaino sprendimais nereikėtų gyventi „iš bėdos“, ekspertai pateikia praktinius patarimus ir akcentuoja, jog svarbiausias – planavimo etapas.

Specialistas Saulius Kuliešius teigia, jog atnaujinant interjerą vienas svarbiausių žingsnių pasiruošime – biudžeto planavimas. „Siekiant, kad įpusėjus remontui neatsitiktų taip, jog nebeliks pinigų jo pabaigimui, reikėtų pradėti nuo detalaus biudžeto, kurio eilutėse aiškiai matytųsi, kiek pinigų galima bus skirti grindų pakeitimui, kiek naujiems baldams ir kitoms interjero detalėms įsigyti. Planuojant biudžetą, tikslinga pridėti bent 10 proc. nenumatytoms išlaidoms, jų vis tiek pasitaiko, kad ir kaip skrupulingai planuojama“, – pataria spacialistas.

15 metų patirtį turintis interjero dizaineris, menininkas Donatas Žukauskas teigia, jog planuojant keisti interjerą, pradėti reikėtų nuo patalpų įvertinimo. Svarbu atkreipti dėmesį, kokio aukščio lubos, kokios erdvės – atviros ar uždaros – vyrauja, taip pat kiek patenka į kambarius šviesos. Tuomet jau galima rinktis norimą namų dizaino stilių, dekoravimo spalvas, raštus bei medžiagas. Interjero dizaineris pateikia rekomendacijas, į ką svarbiausia atsižvelgti atnaujinant namus.

Sienos. Sienų perdažymas ar dekoravimas tapetais – būdas sukurti ženklų pokytį namuose. Tiesa, norint neatsilikti nuo šiuolaikiško interjero tendencijų, pravartu žinoti, jog neblėstančia klasika tapusius gėlių raštus vis dažniau keičia labiau apibrėžti, geometriniai. Namų aplinkoje atsiranda daugiau ryškių spalvų, o mūsų šalyje paskutiniu metu nevengiama taikyti ir rytietiškų motyvų. Nors natūralūs ir stilizuoti gamtos elementai tebėra madingi, atsisakoma dideles gėles vaizduojančių ir juodai baltų klasikinių detalių.

Baldai. Renkantis baldus, tikslinga derinti išskirtinį dizainą ir funkcionalumą. Pastebima, jog griežtas kampuotas formas keičia minkštesni, apvalesni elementai. Tiesa, jeigu biudžeto galimybės neleidžia įsigyti naujų baldų, o esami dar nesulūžę, verta pasvarstyti apie esamų restauravimą. Virtuvės baldus galima perdažyti, o minkštuosius svetainės baldus – pervilkti nauju gobelenu.

Apšvietimas. Apšvietimas išties daro stebuklus – tinkamai jį suplanavus patalpoje bus šviesu ir jauku. Tiesa, nebūtina lubose ir sienose gręžioti naujų laidų, paprastesnis būdas būtų įsigyti toršerų. Taip pat turimus kabančius šviestuvus ar toršerus galima atnaujinti juos perdažant ar pakeičiant jų gaubtus į naujus.

Interjero detalės. Užuolaidos, kilimai, veidrodžiai gražiais rėmais ir meninę vertę turinčios interjero detalės kuria ne tik gyvenamosios vietos interjero charakterį, bet ir suteikia jam gyvybės ir jaukumo. Atrodo, kad tai tik elementai, tačiau, pavyzdžiui, pakeitus užuolaidas, atsinaujinimo efektą pajausite iškart.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

matem

ta nabageli vagonelyje guvenanti, tikrai nera ko prarasti.nes ,nes edukacija valstybes turtas. o giriasi lyg ka turetu

saulius is zadeikiu

neiperku komforto,gyvenu vagonelyje salia B.Brazdzionio vardo edukacinio centro ir sudarineju geneolog.medzius ir horoskopus,laukiu kada gvildys su seima pas mane atvaziuos vagonelyje vasaroti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS