Ch. Nolanas už „Openheimerį“ pelnė režisierių gildijos apdovanojimą | Diena.lt

CH. NOLANAS UŽ „OPENHEIMERĮ“ PELNĖ REŽISIERIŲ GILDIJOS APDOVANOJIMĄ

  • 0

Christopherio Nolano (Kristoferio Nolano) „Openheimerį“ (Oppenheimer) Amerikos režisierių gildija (DGA) šeštadienį paskelbė geriausiu metų filmu, tuo pakurstydama lūkesčius, kad šis britų režisierius pagaliau gaus ir „Oskaro“ statulėlę.

Ch. Nolanas, garsėjantis komerciškai sėkmingais, sudėtingais filmais, ne visada sulaukdavo apdovanojimų garbės, bet šeštadienį Los Andžele buvo pagerbtas pagrindiniu DGA prizu.

„Mintis, kad mano kolegos galvoja, jog to nusipelniau, man reiškia labai daug“, – sakė Ch. Nolanas.

Anksčiau jis šiam apdovanojimui buvo nominuotas keturis kartus – už „Memento“, „Tamsos riterį“ (The Dark Knight), „Pradžią“ (Inception) ir „Diunkerką“ (Dunkirk) – bet nelaimėjo.

Dabar jis tikėsis, kad „Openheimeris“, pasakojantis apie atominės bombos kūrėją, padės jam nutraukti panašų nesėkmių ruožą dėl „Oskarų“, kuriems jis buvo nominuotas penkis kartus. Šiemetiniai Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai bus išdalyti kovo 10 dieną.

Ch. Nolanas negailėjo pagyrų savo filmo kūrimo komandai, įgyvendinančiai itin ambicingas jo vizijas, įskaitant žadą atimantį pirmojo atominės bombos bandymo vaizdą.

18 iš 20 ankstesnių DGA laimėtojų tais pačiais metais laimėdavo geriausio režisieriaus „Oskarą“.

DGA geriausio filmo kategorijoje dar buvo nominuoti Gretos Gerwig (Gretos Gervig) „Barbė“ (Barbie), Martino Scorsese (Martino Skorsezės) „Gėlių mėnulio žudikai“ (Killers of the Flower Moon), Alexandero Payne'o (Aleksandro Peino) „The Holdovers“ ir graikų režisieriaus Jorgo Lantimo (Yorgos Lanthimos) „Prasti reikalai“ (Poor Things).

Ch. Nolanas su M. Scorsese ir J. Lantimu vėl varžysis dėl geriausio režisieriaus „Oskaro“. G. Gerwig šioje kategorijoje nebuvo nominuota ir tai sukėlė nemažą pasipiktinimą.

Geriausiu režisūriniu debiutu DGA pripažino geriausio filmo „Oskarui“ nominuotus Celine Song (Selin Song) „Praėjusius gyvenimus“ (Past Lives).

Geriausio dokumentinio filmo DGA apdovanojimas atiteko Mstyslavo Černovo juostai apie karą Ukrainoje „20 dienų Mariupolyje“ (20 Days in Mariupol).

„Šiandien mano gimtasis miestas buvo bombarduotas, žuvo septyni žmonės, trys iš jų vaikai. Tad tai liūdna diena, – kalbėjo M. Černovas. – Tuo pačiu metu pripažįstu kino galią [...]. Kai žmonės bėga nuo bombų, krentančių ant jų, jie sėdi rūsiuose, o kad susidorotų su savo baime, žiūri filmus. Kinas ne tik palieka šiuos pasakojimus istorijai [...], bet ir padeda visiems mums ištverti kartais nepakeliamą pasaulį.“

DGA taip pat pagerbia geriausius televizijos darbus. Šiemet dramos apdovanojimas atiteko „Paskutiniams iš mūsų“ (The Last of Us), o komedijos apdovanojimas – „Lokiui“ (The Bear).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS