„Eurovizijos“ arenos statyboms į pagalbą kviesti net alpinistai | Diena.lt

„EUROVIZIJOS“ ARENOS STATYBOMS Į PAGALBĄ KVIESTI NET ALPINISTAI

Stokholmo „Globe“ arenoje jau prasideda eurovizinis šurmulys, o pastato parametrai – ne mažiau įspūdingi nei pats konkursas: tvirtinimams buvo panaudota 70 tonų plieno, kurį aukštyn kėlė sraigtasparniais, prie statybų prisidėjo ir kalnų alpinistai.

Antroji diena Stokholme, dar vadinamame Šiaurės Venecija – mat vanduo supa septynis miesto kvartalus, Lietuvos delegacijai prasidėjo nuo apsilankymo muziejuje.

„Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojos – legendinės grupės ABBA–  muziejus atidarytas prieš trejus metus. Šiai švedų grupei muziejus įkurtas neveltui – ji yra pardavusi maždaug 380 mln. garso įrašų. Kai Londono stadione grupė surengė koncertą, į 11 tūkst. bilietų pretendavo 3,5 mln. gerbėjų. Iki šiol ABBA parduoda maždaug po 2 mln. albumų per metus. 

Unikalūs garso pultai, nuotraukos, senoviniai automobiliai, tai – ABBA relikvijos, nuo kurių sunku atitraukti akis. Kiekviena detalė čia svarbi ir įdomi. Ypač tada, kai paties gyvenimo variklis – muzika.

Lietuvos delegacijos vadovo Audriaus Giržado dėmesį patraukė laidinis sukamas telefonas, su kuriuo grupės nariai yra įsiamžinę viename reklaminiame plakate.

„Lietuvoje balsavimas telefonu – įprastas dalykas. Renkant nacionalinės atrankos nugalėtoją, mūsų taisyklės leidžia iš vieno telefono abonento balsuoti daugiausia penkis kartus. Per skirtą laiką surinkti telefono numerį penkis kartus yra tikrai įmanoma. Bet didžiojoje „Eurovizijoje“ dvidešimt kartų sukamu laidiniu telefonu surinkti ne tik telefono numerį, bet ir reikiamus kodus, būtų labai sunku. Balsas gal ir būtų užskaitytas, bet paskambinti spėčiau gal tik penkis kartus“, – ABBA muziejuje laidinį telefoną nugriebęs į rankas juokavo A. Giržadas.

Muziejuje įrengta 8-ojo dešimtmečio šokių aikštelė, kurioje lankytojai gali pasijusti „penktuoju“ grupės nariu. Pirmoji į sceną žengia Donato pritariančioji vokalistė Rasa. Atsisveikinant – nedidelis pirkinys, priminsiantis ne tik apsilankymą muziejuje, bet ir šiųmetę D. Montvydo „Eurovizijos“ dainą.

Apsilankiusi muziejuje, Lietuvos delegacija pasuko į šiųmetinės „Eurovizijos“ traukos centrą – „Globe“ areną.

„Esame prie „Globe“ arenos, kurioje jau prasideda eurovizinis šurmulys“, – pasakoja LRT žurnalistas Stokholme Tadas Grabys. Ne veltui ši arena vadinama „globe“ arba „gaublio“ arena. Arenos skersmuo – 110 metrų, aukštis viduje – 85 metrai, tūris – net 600 tūkst. kvadratinių metrų. Statybų metu į pagalbą buvo pakviesti net kalnų alpinistai, tvirtinimams buvo panaudota 70 tonų plieno, kurį aukštyn kėlė sraigtasparniais.

Koncertų metu arenoje telpa per 16 tūkst. žmonių. „Globe“ arena tapo Švedijos įvaizdžio dalimi – pripažįstama, kad nuo jos atsiverianti panorama yra vienas įspūdingiausių Stokholmo vaizdų.

Šalia arenos įsikūrusiame spaudos centre nuo ryto iki vakaro dirba atstovai iš įvairių pasaulio šalių. Arena pritaikyta 900 žurnalistų ir fotografų. Sensacingos antraštės čia gimsta kiekvieną akimirką, o magiškas žodis čia, žinoma, – „Eurovizija“.

GALERIJA

  • „Eurovizijos“ arenos statyboms į pagalbą kviesti net alpinistai
  • „Eurovizijos“ arenos statyboms į pagalbą kviesti net alpinistai
  • „Eurovizijos“ arenos statyboms į pagalbą kviesti net alpinistai
LRT.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS