L. Somovas moko dukras sveikos gyvensenos | Diena.lt

L. SOMOVAS MOKO DUKRAS SVEIKOS GYVENSENOS

  • 0

Artėjant rugsėjui tėvai suskumba pasirūpinti atžalų sveikatos patikrinimu. Anot atlikėjo ir muzikos prodiuserio Leono Somovo, profilaktiniai vaikų sveikatos patikrinimai tėvams turėtų būti tarsi įprotis. Tokiu būdu ne tik užbėgama už akių įvairiems sveikatos sutrikimams, bet ir ugdomas tvarus požiūris į ligų prevenciją ir sveiką gyvenseną.

L. Somovas pasakoja, kad auginant dvi paaugles – dešimties Sarą ir trylikametę Sofiją – juodu su mylimąja Žemyna yra įpratę beatodairiškai rūpintis visapusišku mergaičių sveikatingumu.

Anot atlikėjo, sveikatingumas visų pirma yra palaikomas per įvairius gyvenimo būdo aspektus, tokius kaip fizinis aktyvumas, geros emocinės savijautos palaikymas.

Tačiau L. Somovas įvardija, kad labai svarbu atsižvelgti ir į pačių vaikų norus ir neversti jų laikytis griežto režimo – jis rekomenduoja skirti laiko subalansuotos mitybos pažinimui ir patinkančios fizinės veiklos atradimui.

„Vyresnioji dukra kurį laiką lankė kovų meno kikbokso būrelį – fizinės ištvermės ir judesio skatinimas padeda susikaupti, kontroliuoti emocijas, tuo pačiu palaiko bendrą organizmo sveikatą. Nors šis etapas – jau praeityje, šiuo metu vyresnėlė ieško kitų aktyvių veiklų. Paieškų etape kartu su šeima raginame pasivaikščioti, pavedžioti šunį – tai ir man pačiam mėgstamos veiklos, tačiau visada atsižvelgiu, kas patinka ir vaikams. Manau, kad ypač šiuo skubėjimo, įtampos ir susidomėjimo virtualia aplinka kupinu laikotarpiu yra sveika prasiblaškyti judant gamtoje, o lengvas vaikščiojimas neįpareigoja per daug aktyviam laisvalaikiui, tačiau nenutolsta nuo fizinės ir psichikos sveikatos palaikymo“, – priduria vienas garsiausių šalies prodiuserių.

Šiuo skubėjimo, įtampos ir susidomėjimo virtualia aplinka kupinu laikotarpiu yra sveika prasiblaškyti judant gamtoje.

L. Somovas sako, kad išties daug dėmesio skiria ne tik savo, bet ir vaikų profilaktinėms sveikatos patikroms. Ruošiantis mokslo metams ir net dažniau, sunerimus dėl tam tikrų simptomų, prasidėjus virusų sezonui, kreipiasi į medikus dėl tyrimų poreikio. Pasak jo, taip moko jas atidžiai stebėti savo organizmo pojūčius, pokyčius ir atsižvelgti į įvairius simptomus, kad būtų lengviau išvengti tam tikrų ligų.

Jis paaiškina, kad sveikatos pokyčiai tiek atžalų, tiek jų bendraamžių gretose dažniausiai jaučiasi žiemą – tada mergaitės gali užsikrėsti pačios ir užkrėsti tėvus įvairiais virusais, kas sutrikdo ne tik sveikatą, bet ir kasdienį ritmą. Siekiant to išvengti, šaltuoju sezonu L. Somovas pasirūpina prevencinėmis priemonėmis.

„Į gydytojus kreipiamės keletą kartų per metus – dažniausiai prieš rugsėjį, žiemą ir susirgus. Visgi, laikomės tokio požiūrio, kad sergantį vaiką ne visada gerai vesti į sveikatos priežiūros įstaigą, pavyzdžiui, pasigavus virusą. Vaikui išvykimas iš saugios namų aplinkos gali virsti iššūkiu. Taip pat kyla rizika apkrėsti ar užsikrėsti“, – sako L. Somovas ir paaiškina, kad tokiais atvejais su medikais konsultuojasi nuotoliu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS