Stano apie rusiškos muzikos plagiatus: negaila iš jų vogti | Diena.lt

STANO APIE RUSIŠKOS MUZIKOS PLAGIATUS: NEGAILA IŠ JŲ VOGTI

  • 14

Prieš kelias savaites nugriaudėję muzikos plagijavimo skandalai palietė ir praeities legendas, ir ryškiausias scenos žvaigždes, ir kylančias grupes. Jessica Shy savo dainos panašumą į prancūzo kūrinį paaiškino tuo pačiu pirktu muzikiniu motyvu, grupės „Sadboi“ ir „Man-go“ ruošiasi eiti į teismą dėl šmeižto, „Hiperbolė“ kaltinimus vadina išsigalvojimais. Visgi vienas atvejis išsiskiria, tačiau, Stano nuomone, vagystė iš rusų – menkas nusižengimas.

Praėjusių metų rugsėjį socialiniuose tinkluose nuvilnijo skundų banga – jauni atlikėjai „Hypocrite“ ir dainininkė Adrina savo dainoje „Ko tau reikia“ nukopijavo rusų populiariosios muzikos žvaigždžių DJ Smash ir Nivesta dainą „Pozvoni“.

Remiantis portalo „Delfi“ duomenimis, kilus skandalui, „Hypocrite“ išplatino viešą laišką, kuriame sakė dėl sąsajos su rusų muzikantais atsisakanti dainos.

„Su grupe priėmėme sprendimą atsisakyti šios dainos ir daugiau nebeatlikti jos savo koncertuose. Atsiprašome“, – tada rašė muzikantai.

Kompozitoriaus ir dainininko Stanislavo Stavickio nuomone, „Hypocrite“ daina – visiškas plagiatas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Čia jau jokių abejonių nėra, tai vagystė, tokia labai nepridengta. Neturiu nieko prieš koverius. Su grupe „Čilinam“ mes perdainavome visas lietuviškas dainas, bet niekur nesakome, kad mes esame jų autoriai. Va kur bėda. Tu gali pasiskolinti dainos dalį ar net visą dainą, jei sutari su dainos autoriumi ir jis leidžia ją naudoti“, – laidos „KK2“ komandai sakė Stano.

Stano teigia, kad vagystės iš rusų nelaiko dideliu nusižengimu. Tokios nuomonės laikosi ir Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija LATGA.

„Negaila iš jų vogti. Jie darė šitą šimtmečiais. Kita dalykas – netgi asociacijoje LATGA priėmėme sprendimą nebeadministruoti rusų autorių. Lietuvoje rusų autorių nėra ginamos“, – teigė Stano.

Kaip baigėsi galimo Jessicos Shy plagiato skandalas, Aurimo Mockaus užmojai perplaukti Ramųjį vandenyną ir Povilo Vainučio atostogos Gran Kanarijoje – laidoje „KK2“ tik per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

klausau tik RUSIJOS muzika ir dainas ir žiūriu RUSIJOS filmus

Tfu

Stato koks oras Sočyje?

aa

latga tai kosminautai,tipo nusikaltelius globos. vagis yra vagis ir uz vagystes nesvarbu is ko reiketu atsakyt ….
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS