Žiniasklaida: apie korupciją KAM kalbėjęs A. Anušauskas teisėsaugai buvo nurodęs Izraelio įmonę | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: APIE KORUPCIJĄ KAM KALBĖJĘS A. ANUŠAUSKAS TEISĖSAUGAI BUVO NURODĘS IZRAELIO ĮMONĘ

Apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje kalbėjusiam buvusiam ministrui Arvydui Anušauskui ir karinei žvalgybai įtarimų kėlė su Lietuvos politikais bendravusi Izraelio gynybos pramonės įmonė „Elbit Systems“, skelbia portalas „15min“.

Anot portalo, A. Anušauskas teisėsaugai nurodė, kad karinė žvalgyba jam pateikė informaciją apie vienos įmonės bandymą paslaugų pavidalu siūlyti atlygį vienam krašto apsaugos sistemos darbuotojui, dėl to bendradarbiavimas su šia įmone buvo nutrauktas.

„15min“ teigimu, ši įmonė yra Izraelio gamintoja „Elbit Systems“, kuri kreipėsi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą (NSGK), Ekonomikos ir inovacijų ministeriją, bendrovės atstovai susitiko su tuomečiu NSGK pirmininku Laurynu Kasčiūnu ir ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite.

Pasak portalo, politikai teisėsaugai teigė, kad „Elbit Systems“ juos informavo apie norą investuoti Lietuvoje ir gaminti amuniciją, domėjosi Giraitės ginklų gamykla, kalbėjo apie komunikacijos stoką iš Krašto apsaugos ministerijos (KAM).

Dabar krašto apsaugos ministro pareigas einantis L. Kasčiūnas „15min“ teigė, kad Izraelio įmonės atstovai būtų išklausyti, jei jie parodytų norą investuoti Lietuvoje.

Prieš 15 metų Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) iš „Elbit Systems“ įsigijo stebėjimo sistemą, kuri buvo įrengta pajūryje, tačiau sistemos programinė įranga neveikė, bendrovė delsė taisyti gedimus, dėl to ginčas nukeliavo į teismą.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) buvo pradėjusi aplinkybių tikslinimą po to, kai atsistatydinimo pareiškimą kovo viduryje įteikęs A. Anušauskas pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

A. Anušauskas vėliau bandė švelninti toną ir patikslino, kad tokiais pasisakymais kėlė nedeklaruojamų politikų susitikimų su lobistais problemą.

Tarnyba apklausė patį A. Anušauską, L. Kasčiūną, buvusį viceministrą Vilių Semešką, A. Armonaitę, Seimo narį Raimundą Lopatą ir Vyriausybės kanclerę Giedrę Balčytytę.

Vis dėlto STT, o vėliau – ir prokuratūra atsisakė atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nenustačiusios nusikalstamų veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Įtarus

Kam jis dirba? Ar ne per daug kliauzų?

Anonimas

ir vėl žydų masonai kur žydai ten karas išžudyti palestinoje tūkstančiai nekaltų piliečių

???

tai dėl ko tie žydai visame pasaulyje buvo prasismelkę į visus geriausius biznius? Gal kaip tik dėl "tepimo".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS