Audito komiteto vadovė: valdininkai vien algoms išleido beveik 1 milijardą! | Diena.lt

AUDITO KOMITETO VADOVĖ: VALDININKAI VIEN ALGOMS IŠLEIDO BEVEIK 1 MILIJARDĄ!

  • 6

„2015-aisiais metais nepasikeitė niekas, valdininkų išlaidos tik didėjo. Lietuvoje vėl iššvaistyta dešimtys milijonų eurų...“, – jau šįvakar LNK laidoje „Valanda su Rūta“ teigs Seimo audito komiteto pirmininkė Jolita Vaickienė. Seimo narė pateiks įspūdingus skaičius ir atskleis, kas ir kam pernai vietoj to, kad taupytų, išleido įspūdingas sumas.

„Daugiau išleista ne tik valdininkų komandiruotėms, transportui, bet ir atlyginimams. Vien algoms išleista net 43,5 mln. eurų daugiau. Retas žino, kad vien valdininkų atlyginimams, jau neskaičiuojant kitų išlaidų, kasmet išleidžiamas beveik vienas milijardas eurų...“, – skaičiais studijoje susirinkusių žiūrovų švilpimą sukels J. Vaickienė.

Štai vien Seimo puslapio atnaujinimui, pasak politikės, buvo išleista daugiau nei 4  milijonai eurų, tačiau įdiegtos sistemos neveikia, tam reiks investuoti dar vieną milijoną eurų, o viena kompanijų, diegusi atnaujinimus, jau spėjo ir bankrutuoti, tad nėra, kas atlygintų nuostolius.

Pinigus, pasak audito komiteto vadovės, švaisto ne tik ministerijos, bet ir mažos savivaldybės. Vieną pavyzdžių pateiks Utenos rajono tarybos narys Marijus Kaukėnas.

„Utenos savivaldybė renovavo Utenio stadioną, kuriame buvo pastatyta gausybė šiukšliadėžių, viena kurių kainavo po kiek daugiau nei 600 eurų, nors ji visa kiaura, o viduje, kad nekristų šiukšlės, pastatyti kibirai...“, – pasakos M. Kaukėnas.

Tuo metu laidoje dalyvausiantys mokytojai, slaugytojos, pensininkės papasakos, kaip skaičiuoja kiekvieną centą ir kaip taupo, kad galėtų egzistuoti Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Molinė berete

Tautiškos erkes,siurbenčios tautos kraują.o rinkimai artėja.rusų sodina ir gubernatorius,merus,o čia visi švarus.

Cha

Na ir kas iš tų padejavimų laidoje? Seimo audito komitetas juk turi teisę perduoti savo medžiagą prokuratūrai, kad ir dėl tų 4 milijonų eurų ištaškytų Seimo svetainei. Ten juk atvirai, įžūliai buvo išplauti mokesčių mokėtojų pinigai, pažeistas viešasis interesas, tai padejavimų tv neužtenka. arba tos seimažmogių komandiruotės po egzotiškus kraštus! Seimas neturi politinės valios tai sustabdyti, bet juk yra mūsų visų išlaikomos institucijos kurios tai gali padaryti ir privalo. Paimtų prokurorai ir padarytų tų komandiruočių naudos ir išlaidų analizę (ekspertų prokuratūra juk turi) ir jei kur nauda išlaidoms neatitinka, malonėkite ponai, susimokėti už ekskursijas iš savo kišenės.

antanas

pencininku lt milijonas jiem milijardas ,o valdininku 50 tukstanciu ir jiem milijardas eikt runkeliai streikuot pinigu yra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS