Baigiasi dalyvių registracija Europos Parlamento rinkimams, registruota 19 partijų | Diena.lt

BAIGIASI DALYVIŲ REGISTRACIJA EUROPOS PARLAMENTO RINKIMAMS, REGISTRUOTA 19 PARTIJŲ

  • 5

Pirmadienį baigiasi politinės kampanijos dalyvių registracija dalyvauti birželio 9 dieną vyksiančiuose rinkimuose į Europos Parlamentą (EP).

Kaip pirmadienį pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), baigiantis politinės kampanijos dalyvių registracijai dalyvauti  rinkimuose į Europos Parlamentą, yra registruotos 19 politinių partijų. Paskutinę registracijos dieną sąrašą papildė dvi politinės partijos – „Lietuvos sąrašas“ ir „Jaunoji Lietuva“. Komitetų nėra registruota.

Pirmadienį taip pat pradedamas pareiškinių dokumentų pateikimas – kiekviena politinė partija, kelianti kandidatų sąrašą, jau turi būti sumokėjusi 8995 eurų rinkimų užstatą.

2019 metais vykusiuose rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvavo 16 kandidatų sąrašų, iš kurių europarlamentarų mandatus gavo septynių sąrašų atstovai.

Kiekviena rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvaujanti politinė partija ar koalicija gali kelti kandidatų sąrašą, kuriame yra ne mažiau kaip penki ir ne daugiau kaip 22 kandidatai – ne daugiau kaip dvigubai tiek, kiek Lietuva renka atstovų į EP.

Kaip pranešė VRK, pirmąją pareiškinių dokumentų teikimo dieną iki vidurdienio VRK jų jau buvo sulaukusi iš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“, Laisvės partijos ir Liberalų sąjūdžio kandidatų. Šiuos dokumentus partijų keliami kandidatai gali teikti iki balandžio 5 dienos darbo laiko pabaigos.

Po to, kai bus pateikti pareiškiniai dokumentai, kandidatuojančių politinių partijų atstovai turės surinkti 10 tūkst. jų dalyvavimą rinkimuose palaikančių rinkėjų parašų.

Šis reikalavimas netaikomas toms partijoms, kurios yra dalyvavusios paskutiniuose Europos Parlamento rinkimuose ir jų metu surinkusios daugiau negu 10 tūkst. rinkėjų balsų.

Anot VRK, iš šiuo metu užsiregistravusių politinės kampanijos dalyvių, rinkėjų parašus rinkti reikės 10-čiai partijų.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks birželio 6–9 dienomis Europos Sąjungos valstybėse narėse.

Lietuva penkerių metų kadencijai į EP rinks 11 narių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Bus kačių pjautynės dėl šiltų vietelių. Gal jau Landsbergio proanūkiai paaugo, galima kokį būtų "išrinkti"...

Nieks

Nerinks tų pusdurnių

kremliaus dvokiantys autai

Nerinkti nei vieno jau sėdėjusio ir iš tų partijų. Tegul varosi ravėti šieno tvarteliniai ir upspapskichiniai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS