Baltijos šalių parlamentarai aptars bendradarbiavimą saugumo srityje | Diena.lt

BALTIJOS ŠALIŲ PARLAMENTARAI APTARS BENDRADARBIAVIMĄ SAUGUMO SRITYJE

  • 0

Baltijos šalių parlamentarai penktadienį Vilniuje susirinkę į Baltijos Asamblėjos (BA) Teisės ir saugumo reikalų komiteto posėdį aptars regiono saugumo klausimus ir bendradarbiavimą.

„Pagrindinės temos bus susijusios su geopolitine situacija, su kibernetinėmis atakomis, su teisine baze ir ką mes bendro Baltijos valstybės galėtume padaryti. Apie tai ir šnekėsime, ekspertai pristatys aktualijas šiais klausimais, manau, priimsime sprendimus, ką siūlysime savo Vyriausybėms“, - posėdžio išvakarėse BNS sakė BA Teisės ir saugumo reikalų komiteto pirmininkė Virginija Baltraitienė.

Darbotvarkėje numatyta aptarti bendradarbiavimo stiprinimą Baltijos šalių užsienio ir saugumo politikos srityse išorės grėsmių akivaizdoje, bendradarbiavimą gynybos srityje, bendrus Baltijos valstybių mokymus, karinės įrangos pirkimą, taip pat koordinuotus veiksmus prieš propagandą.

Po posėdžio kartu su BA Biudžeto ir kontrolės komiteto nariais parlamentarai vyks į Ruklą Jonavos rajone, kur susitiks su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuoto pėstininkų bataliono atstovais, dalyvaus ginkluotės ir technikos apžiūroje.

Lietuva nuo sausio 1-osios pradėjo pirmininkauti Baltijos Asamblėjai, 1991 metais įkurtai Lietuvos, Estijos ir Latvijos parlamentų bendradarbiavimo tarptautinei organizacijai. Baltijos Asamblėjai kasmet pasikeisdamos pirmininkauja Lietuva, Estija ir Latvija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS