Demokratai rengiasi kelti kandidatus į prezidentus: S. Skvernelis nenori kartoti istorijos | Diena.lt

DEMOKRATAI RENGIASI KELTI KANDIDATUS Į PREZIDENTUS: S. SKVERNELIS NENORI KARTOTI ISTORIJOS

  • 9

Opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ kitą savaitę planuoja pradėti kandidatų į prezidentus kėlimą, partijos lyderis Saulius Skvernelis teigia, kad pats nenorėtų kartoti istorijos ir vėl dalyvauti rinkimuose.

„Nuo spalio 11 dienos mūsų skyriai kels kandidatus į prezidentus, o lapkričio 11 dieną mes turėsime demokratijos šventę, partijos tarybos ir valdybos posėdį, kur bus kandidatų diskusijos, debatai ir bus išrinktas vienas, kuris dalyvaus prezidento rinkimuose“, – penktadienį Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Jo teigimu, partija gali pasiūlyti daugiau nei ne vieną „asmenybę, gal net ir geresnį kandidatą, kuris atitiktų šio laikmečio reikalavimus“.

Tarp galimų demokratų kandidatų į prezidentus S. Skvernelis minėjo buvusį krašto apsaugos viceministrą, buvusį NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoją organizaciniam valdymui Giedrimą Jeglinską, buvusį socialinės apsaugos ir darbo ministrą, parlamentarą Liną Kukuraitį.

S. Skvernelis neatmetė, kad partijos kolegos siūlys ir jo kandidatūrą, tačiau jis sakė nenorintis antrą kartą kandidatuoti į prezidentus.

„Aš kol kas savo nuomonės nekeisiu, tikrai nenorėčiau dalyvauti. (...) Šitame etape kartoti tą istoriją, kuri buvo 2019 metais, gal būtų žmonėms nuobodu vėl tie patys kandidatai, bet kas čia žino, kaip bus“, – svarstė jis.

2019 metais eidamas premjero pareigas S. Skvernelis dėl prezidento posto varžėsi su Gitanu Nausėda ir Ingrida Šimonyte. Tuomet jis liko trečias surinkęs 19,58 proc. rinkėjų balsų.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų gegužę.

Visuomenės apklausų duomenimis, dabartinis prezidentas G. Nausėda juose yra ryškiausias favoritas, į populiariausiųjų trejetą taip pat patenka advokatas Ignas Vėgėlė ir premjerė I. Šimonytė.

G. Nausėda ir I. Vėgėlė sprendimus dėl dalyvavimo rinkimuose žada paskelbti vėliau šiemet.

Apie kandidatavimą į prezidentus jau paskelbė I. Šimonytė, ją kelia valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška, jį remia Lietuvos regionų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga kelia buvusį sveikatos apsaugos ministrą, Seimo narį Aurelijų Verygą.

Kelsiantys savo kandidatūras rinkimuose taip pat pranešė buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, riaušių byloje teisiamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

SS \\\\\.../////

Lietuvos tragedija,kaip ten "IGNITIS" jau pilnai prihvatizuotas,pidžąke?

Suknistas

keliuko asfaltuotojas buvo užsimanęs pašokti aukščiau bambos.cha.Elgiasi kaip šakalas kariuomenės vado atžvilgiu .Tfu,..

Blinkuvos įklotėlis dar pamiršo

Blinkuvos įklotėlis dar pamiršo, kad tai jo numylėtinė, būdama soc. ministre, palaimino Sodros pinigų pumpavimą į privačius pensijų fondus. Gėda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS