E. Masiulis: prašiau paskolos iš banko, bet negavau geromis sąlygomis | Diena.lt

E. MASIULIS: PRAŠIAU PASKOLOS IŠ BANKO, BET NEGAVAU GEROMIS SĄLYGOMIS

  • 5

Kyšininkavimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis sako prašęs paskolos iš banko nekilnojamam turtui Nidoje įsigyti, tačiau negavęs norimomis sąlygomis, tad tuomet 90 tūkst. eurų pasiskolinęs iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

„Mūsų šeima ir giminaičių šeima nuo 2014 metų  vykdo projektus įsigydami nekilnojamą turtą ir jį nuomodami, ir iš tikrųjų praėjusių metų gruodžio mėnesį mes kreipėmės į SEB banką dėl paskolos, yra tai patvirtinantys dokumentai, tik bankas nusprendė, kad ta paskola turėtų būti komercinė ir išduodama komercinėmis palūkanomis, o ne išduodama kaip būsto įsigijimo, ir mes tada tos paskolos atsisakėme“, – trečiadienį naujienų portalo delfi.lt vaizdo konferencijoje į klausimą, kodėl nesiskolino iš banko, atsakė E.Masiulis.

 

Pasak buvusio liberalų lyderio, skolintis iš privataus asmens jis nusprendė, nes pinigų reikėjo skubiai. „Dalyvaujant varžytinėse, o mūsų dalyvavimas įsigyjant nekilnojamą turtą dažniausiai būdavo dalyvaujant varžytinėse, kartais reikia labai greitų pinigų, ir kai man kelia klausimus, kodėl nenuėjot pasiskolinti iš banko, o skolinotės iš R.Kurlianskio, reikėjo labai greitų pinigų, kitaip tariant, sudalyvauti varžytinėse, nusipirkti būstą. O tada yra kiti keliai – eiti į banką prašyti paskolos, nes paskolos svarstymai užtrunka, arba parduoti prieš tai buvusį nekilnojamą turtą“, – aiškino E.Masiulis.

Kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu įtariamas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis eksparlamentaras E.Masiulis antradienį paskelbė savo versiją, iš kur gavo pinigus, kuriuos rado kyšininkavimu jį įtarianti teisėsauga.

Pasak E.Masiulio, jis iš R.Kurliankio paėmęs 90 tūkst. eurų paskolą, už kurią ketino pirkti nekilnojamąjį turtą Nidoje.

„Aš iš Raimondo Kurlianskio šių metų gegužės 10 dieną pasiskolinau 90000 eurų vienerių metų terminui“, – rašė E.Masiulis BNS perduotame pareiškime, kurį paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“. E.Masiulis teigė šią paskolą ketinęs investuoti į nekilnojamąjį turtą Lietuvos pajūryje. Tačiau paskolos dokumentų notariškai nepatvirtinęs ir tai sako buvus „Didžiąja klaida“.

Vėliau LRT laidai „Dėmesio centre“ antradienio vakarą jis aiškino, jog gegužės 10-ąją iš R.Kurlianskio paimtus pinigus pats sudėjo į dėžutę, kuriame buvo ir alkoholio butelis. Jis tvirtino, jog automobilyje pasirašė paskolos raštelį ir gautus pinigus ketino investuoti jau po dviejų dienų.

Anot E.Masiulio, jis su verslininku sutarė, jog pinigus grąžins per vienerius metus ir automobilyje pasirašė paskolos raštelį – tai esą turėjo užfiksuoti tuo metu kriminalinę žvalgybą vykdžiusi teisėsauga.

Trečiadienį portalo delfi.lt konferencijoje paprašytas paaiškinti, kodėl teisėsauga mini 106 tūkst. eurų kyšį, jei jis pasiskolino 90 tūkst. eurų, E.Masiulis sakė, kad 16 tūkst. eurų skirtumas tarp paskolos ir rastų pinigų buvo giminaičiams skirtos lėšos.

„Nesutapimas tų sumų yra susijęs su tuo, kad rankinėje dar buvo 16 tūkst. 200 eurų, kuriuos aš turėjau perduoti giminaičiams būsto įrengimui“, – trečiadienį teigė jis.

Kaip skelbta anksčiau, gegužę atliktos kratos metu E.Masiulio namuose teisėsauga rado iš viso apie 250 tūkst. eurų. Buvęs politikas antradienį teigė, kad be iš R.Kurlianskio gautų pinigų ten buvo jo ir jo giminaičių santaupos, sukauptos per „ganėtinai neilgą laiko tarpą“.

Anot jo, jis su „artimų giminaičių šeima, dvi šeimos“ vystė nekilnojamojo turto objektus ir dar 2014-aisiais už iš banko gautą paskolą bendrai įsigijo butą, kurį nuomojo – nuoma, jo teigimu, sekėsi gerai, todėl šeimos nusprendė įsigyti papildomo nekilnojamojo turto.

E.Masiulio teigimu, jis ir jo artimi draugai rinkosi iš dviejų objektų – poilsio namų „Kaspalėja“, tačiau jų įrengimui reikėjo nemažų lėšų, taip pat „kito buto“ Nidoje, kurio vertė varžytinėse buvo 86 tūkst. eurų. E.Masiulis aiškino, kad nebuvo tikras, ar R.Kurlianskio paskolintą sumą tikrai realizuos, o įsigijus naują, didesnes nuomos pajamas garantuosiantį turtą buvo svarstoma parduoti 2014-aisiais įsigytą butą ir taip paskolą grąžinti būtent per metus. Jis sako, kad su R.Kurlianskiu apie ketinimus už paskolą įsigyti nekilnojamąjį turtą kalbėjo tris kartus, paskutinįjį – šių metų gegužės 4-ąją.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

oi

Apgailėtina, kuomet taip kalba politikas. Verslininkui dar būtų galima atleisti. Kaip dideli pinigai gali pakišti koją karjerai...Matyt, verslo struktūros pastebėjimo vieną šio politiko bruožą-didelį gobšumą ir tuo pasinaudojo. Tiesą sakant, jis labai burnojo prieš pensininkus, prieš vaikų pinigus, prieš nedarbo išmokas, prieš socialines pašalpas, prieš žmones, dirbančius už mažą algą, vadindamas juos nesveiko proto, pirmas užsipuldavo tuos, kurie įkliūdavo į politinius skandalus, o pats tyliai darė mauro darbą.

na ir ką?

bankas pasiūlė "brangiai" (įdomu kiek % tas brangiai?), tai nutarė iš MGB pasiimt be palūkanų? Tik bėda, kad "palūkanos" seimo nariui iš verslo ryklių, taip pat vadinasi "kyšis".

Melagis melavo....

Baik juokinti voveres.Masiuli jokis sveiko proto rinkėjas nepatikės tavo paistalais.Nors tenka pripažinti gerai esi parengtas ir "varai kaip iš natų". Po tavo pasakų ciklo tikrai įdomu darosi gyventi LT.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS