G. Nausėda: Lietuvai ir Lenkijai svarbu toliau aktyvinti karinį bendradarbiavimą | Diena.lt

G. NAUSĖDA: LIETUVAI IR LENKIJAI SVARBU TOLIAU AKTYVINTI KARINĮ BENDRADARBIAVIMĄ

  • 12

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Lietuvai ir Lenkijai svarbu toliau aktyvinti karinį bendradarbiavimą.

Kaip skelbiama Prezidentūros pranešime, tą jis pabrėžė penktadienį kalbėdamasis telefonu su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda).

„Prezidentas pokalbio metu akcentavo, kad saugumo situacijai negerėjant Lietuvai ir Lenkijai svarbu ir toliau aktyvinti karinį bendradarbiavimą. Šalies vadovo teigimu, taip pat itin svarbu yra dirbti kartu telkiant sąjungininkų paramą Ukrainai“, – teigiama pranešime.

Anot Prezidentūros, Lietuvos ir Lenkijos vadovai aptarė saugumo situaciją regione, dvišalį bendradarbiavimą gynybos srityje, pasirengimą kitą savaitę Vilniuje vyksiančiam Trijų jūrų viršūnių susitikimui ir mėnesio pabaigoje vyksiančias Lietuvos ir Lenkijos karinių pajėgų pratybas.

Kalbėdamas apie Trijų jūrų iniciatyvą, G. Nausėda pabrėžė išaugusią jos svarbą regiono atsparumo didinimui ir didėjantį Europos šalių susidomėjimą bei norą jungtis prie šios platformos.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

aukštiems

pavasarejant pasireiškia gliukozės trūkumas ......... sako , česnakas labai padeda

Nebėr kantrybės

Greičiau rinkimai, nebeįmanoma stebėti...

Jau aišku

kad tas 'aktyvinimas' reiškia kad dawai visi atiduodam savo ginkluotes Uk'nai. Nors aišku kad čia jau tas pats kaip kišimas į kiaurą maišą
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS