Įstatymų projektai turės būti vertinami klimato kaitos ir lygių galimybių požiūriu | Diena.lt

ĮSTATYMŲ PROJEKTAI TURĖS BŪTI VERTINAMI KLIMATO KAITOS IR LYGIŲ GALIMYBIŲ POŽIŪRIU

Įstatymų projektai nuo kitų metų liepos turės būti vertinami klimato kaitos ir lygių galimybių požiūriu, numato Seimo šią savaitę priimtos Teisėkūros įstatymo pataisos.

Jos įpareigos atliekant numatomo teisinio reguliavimo poveikio vertinimą nustatyti ir galimą teigiamą ir neigiamą poveikį klimato kaitai ir lygioms galimybėms.

Teisėkūros įstatymo pataisos priimtos už balsavus 113 Seimo narių, po vieną parlamentarą buvus prieš ir susilaikius. Numatyta, kad jos įsigalios nuo kitų metų liepos.

Šiuo metu teisėkūros iniciatyvos turi būti įvertintos pagal poveikį ekonomikai, konkurencijai, valstybės finansams, socialinei aplinkai, kriminogeninei situacijai, korupcijos mastui, reglamentuojamoms profesijoms ir pan.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Suskubo ......

gyvensime kaip rojuje ........ peržiemosim ir lauksim liepos

<<<NEREIKIA VAIDINTI DIRBANČIAIS PRIE KNOPKIŲ

LYGIŲ GALIMYBIŲ NEBUVO NERA IR NEBUS--BLATAS,KYŠIAI IR SUSIDARĘ BANDOS KLANAI--KAM TO MELO? APIE KOKIAS ĮSTATYMO TEISĖKŪROS PATAISAS KALBA? TEGUL BIOLOGIJĄ GERAI PASKAITO.....KUR TIK ĮMANOMA MIESTUOSE TURI AUGTI MEDŽIAI IR MIŠKAI VISAME PASAULYJE---PROBLEMA IŠSPRĘSTA .....

Klimato

kaita nuo musu nepriklauso,priesingai nuo pasaku,mums brukamu is to besipelnanciu korporaciju! Ir pries ta kaita - visu galimybes absoliuciai lygios!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS