Kritikuoja liberalų ir „darbiečių“ siekį baudas mokėti iš dotacijų: tai yra nesąžininga | Diena.lt

KRITIKUOJA LIBERALŲ IR „DARBIEČIŲ“ SIEKĮ BAUDAS MOKĖTI IŠ DOTACIJŲ: TAI YRA NESĄŽININGA

„Darbiečiams“ ir liberalams nusprendus „MG Baltic“ byloje gautas pinigines baudas mokėti iš valstybės dotacijų lėšų, opozicijoje esančios Mišrios grupės seniūnė Agnė Širinskienė ketina registruoti įstatymų pataisas, draudžiančias tą daryti.

„Man apmaudu, kad taip yra. Todėl registruosiu pataisas, kad valstybės dotacija nebūtų paversta nusikalstamų partijų įkaitu“, – Eltai teigė A. Širinskienė, pabrėždama, kad pataisas registruos dar šią savaitę.

„Mokant baudas iš valstybės dotacijų, įkaitais paverčiami visi be išimties Lietuvos gyventojai. Iš jų pinigų yra sumokėtos dotacijos partijoms. Taigi išeina taip, kad mokesčių mokėtojų pinigais yra apmokamos partijų nusikalstamos veikos“, – pridūrė ji.

Politikės teigimu, partijos gautas baudas sumokėti galėtų iš narių suneštų lėšų.

„Kai visi mokesčių mokėtojai yra priversti sumokėti, tai yra nesąžininga, nes galbūt yra žmonių, kurie nesutinka, kad jų pinigai nueitų tokiam dalykui“, – aiškino A. Širinskienė.

Taigi išeina taip, kad mokesčių mokėtojų pinigais yra apmokamos partijų nusikalstamos veikos.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę raštų iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sulaukę Liberalų sąjūdis ir Darbo partija patikino, kad gautas baudas „MG Baltic“ byloje ketina mokėti iš valstybės dotacijų lėšų.

Apeliacinis teismas lapkričio 22 d. pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas LAT.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Rūtenis

Jūs tų liberastų per daug nelaidokite, nes jie it gyvatės išsiraito iš savo odos ir, žiū, jau vėl tie patys vėl tas pats kūnas, tik kitu pavadinimu, vėl, žiū, kaip gentviliniai rudi prarūkyti ūsai seime, taip seime, ir dar sugeba daugintis- vietoje vieno, atsirado abudu plikiai. Taip ir norisi šaukti- kad ir kiek būtų išsivolioję šūde. bet liberastai nemirtingi, it hidra.

Tindi rindi

Manau didesnio absurdo būti negali, tikra bananų šalis.

Pakrante

Onute,mažiau žiūrėk pirmąjį Rusijos kanalą !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS