Aukščiausiasis Teismas nusprendė nestabdyti „MG Grupės“ bylos nuteistųjų bausmių vykdymo | Diena.lt

AUKŠČIAUSIASIS TEISMAS NUSPRENDĖ NESTABDYTI „MG GRUPĖS“ BYLOS NUTEISTŲJŲ BAUSMIŲ VYKDYMO

  • 6

Aukščiausiasis Teismas nusprendė nestabdyti nuteistųjų koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) politinės korupcijos byloje bausmių vykdymo.

„Teisėjų atrankos kolegija nutarė priimti nuteistųjų kasacinius skundus, tačiau netenkino nuteistųjų prašymų sustabdyti apeliacinės instancijos teismo nuosprendžio vykdymą“, – trečiadienį paskelbė teismas.

Teismas sprendė dėl trijų nuteistųjų kasacinių skundų – buvusio koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG Grupė“) viceprezidento Raimondo Kurlianskio, parlamentaro, Darbo partijos atstovo Vytauto Gapšio bei buvusio Liberalų sąjūdžio vadovo, eksparlamentaro Eligijaus Masiulio.

Lietuvos apeliacinis teismas visus tris asmenis prieš dvi savaites pripažino kaltais dėl korupcinių nusikaltimų ir skyrė jiems realias laisvės atėmimo bausmes: R. Kurlianskį nuteisė šešerių metų laisvės atėmimu, E. Masiulį – penkerių metų ir šešių mėnesių, V. Gapšį – puspenktų metų.

Pasak teismo, teisėjų atrankos kolegija, netenkindama nuteistųjų prašymų, pažymėjo, kad, pagal Baudžiamojo proceso kodekso nuostatas įsiteisėjęs teismo nuosprendis ir nutartis yra privalomi visoms valstybės ir savivaldybių institucijoms bei pareigūnams, įmonėms, įstaigoms, organizacijoms, asmenims ir „turi būti be prieštaravimų ir netrukdomai vykdomi visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje“.

Vis dėlto Baudžiamojo proceso kodeksas leidžia teisėjų atrankos kolegijai spręsti dėl nutarties ar dalies jos vykdymo, iki byla bus išspręsta kasacinės instancijos teismo posėdyje. Tačiau, pasak teismo, tai gali būti daroma tik išimtiniais atvejais, jei nuosprendžio ar nutarties vykdymas „gali sukelti itin sunkius ir neatkuriamus padarinius nuteistajam, jo šeimai ar kitiems asmenims, pažeisti viešąjį interesą ir tik sustabdžius skundžiamų teismų sprendimų vykdymą tokių padarinių gali būti išvengta“.

„Teisėjų atrankos kolegija, įvertinusi nuteistųjų V. Gapšio, E. Masiulio ir R. Kurlianskio prašymuose sustabdyti nuosprendžio vykdymą nurodytus argumentus ir pateiktus dokumentus, padarė išvadą, kad nuteistųjų prašymuose nurodyti argumentai ir pateikti dokumentai nepagrindžia minėtų išskirtinių aplinkybių buvimo, dėl kurių būtų pagrindas sustabdyti Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendžio vykdymą, iki byla bus išnagrinėta kasacinės instancijos teismo posėdyje“, – nurodė teismas.

Visi trys nuteistieji šiuo metu bausmę atlieka Kauno kalėjime.

Du politikai ir verslininkas nuteisti dėl įvairių kyšio davimo bei ėmimo ir prekybos poveikiu epizodų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pavoge vilti

Vor dolžen sidet v tiurme . Putin

iš brendžuuko liko

tik skylutė nuo barankos

BabaJaga

džiugu, kad dar yra dorų Teisėjų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS