Liberalų sąjūdį į Europos Parlamento rinkimus ves E. Gentvilas | Diena.lt

LIBERALŲ SĄJŪDĮ Į EUROPOS PARLAMENTO RINKIMUS VES E. GENTVILAS

  • 25

Liberalų sąjūdžiui antradienį baigus reitinguoti kandidatus į Europos Parlamentą, daugiausiai palaikymo sulaukė frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Kaip pranešė partija, toliau sąraše rikiuojasi dabartinis europarlamentaras Petras Auštrevičius, Seimo nariai Edita Rudelienė, Virgilijus Alekna ir Andrius Bagdonas.

Šį sąrašą sausio 25 dieną tvirtins ir partijos tarybai teiks valdyba. Europos Parlamento rinkimų programos ir galutinio sąrašo tvirtinimas bei kampanijos startas vyks vasario 4 dieną.

„Liberalų sąjūdžio sąrašo lyderiai – patyrę politikai ir užsienio politikos ekspertai. Liberalų bendruomenė vesti sąrašą patikėjo patirties Europos parlamente jau turinčiam Eugenijui Gentvilui, antroje vietoje – europarlamentaras Petras Auštrevičius. Dešimtuke daug aktyvių ir didelę patirtį turinčių politikų. Esu įsitikinusi, jog su šia komanda užtikrinsime, kad liberalų balsas Europos Parlamente būtų girdimas“,– pranešime sakė partijos pirmininkė Viktorija Čmilytė Nielsen.

Į dešimtuką taip pat patenka kultūros ministras Simonas Kairys, Joniškio meras Vitalijus Gailius, Seimo nariai Arminas Lydeka, Viktoras Pranckietis, Raimundas Lopata.

 Iš viso sąraše – 22 kandidatai, tarp jų taip pat yra kultūros viceministras Rimantas Mikaitis, Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė, sportininkas Jevgenijus Šuklinas.

Kandidatų eiliškumą dar galės koreguoti partijos pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen, pasitarusi su sąrašo lyderiu.

Europos Parlamento rinkimai vyks birželio 9 dieną.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Plikis

ne is Memelio jie, todel savo "perlus" pasiimkite sau, kolonistai nereikalingi, ir sklypus, miskus pasiimkite, kur turejote, ne svetimus uzsigrobkite. Savo plynai niekas nekerta.

Atgal

jį į Memelį iš kur atsidangino ............... galės plikis ten sūriam vandenėlyje pliuškentis

Blinda

Šis senelis pagal amžių jau netinka į EP,jam tik anūkus ir anūkes auginti .Ten reikia jaunų ,energingų ir principingų kandidatų nuo Lietuvos,kad galėtų atstovauti Lietuvos interesus.Nedarykime iš EP ,senelių prieglaudą pensijai pasikelti,kandidatas maksimum iki 45 metų ,užtenka jau tų senelių,jau turėjom ne vienus metus.Pagalvokime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS