Lietuvoje viešės Lenkijos prezidentas A. Duda: su G. Nausėda stebės karių pratybas | Diena.lt

LIETUVOJE VIEŠĖS LENKIJOS PREZIDENTAS A. DUDA: SU G. NAUSĖDA STEBĖS KARIŲ PRATYBAS

  • 4

Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos kvietimu trečiadienį į Lietuvą trijų dienų valstybinio vizito atvyksta Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) su sutuoktine.

Kaip pranešė Prezidentūra, vizitas prasidės dvišaliu Lietuvos ir Lenkijos vadovų susitikimu, vėliau prezidentai lankysis Valdovų rūmuose, jų globojamoje parodoje „Žygimanto Augusto gobelenai Vilniuje“. Vakare Valdovų rūmuose rengiama valstybinė vakarienė Lenkijos prezidento ir pirmosios ponios garbei.

Ketvirtadienį Lietuvos ir Lenkijos vadovai dalyvaus Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos renginiuose: valstybės vėliavų pakėlimo ceremonijoje Daukanto aikštėje, o vėliau – šventosiose mišiose Vilniaus arkikatedroje bazilikoje. Vakare Lietuvos ir Lenkijos Prezidentai kartu dalyvaus Tautiškos giesmės giedojimo šventėje Katedros aikštėje.

Penktadienį prezidentai vyks į Klaipėdą, kur stebės jungtines Lietuvos ir Lenkijos specialiųjų pajėgų greitojo reagavimo ir kovinės parengties pratybas. Specialiųjų pajėgų kontingentą Lenkija delegavo saugoti kitą savaitę Vilniuje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą.

Prezidentų sutuoktinės lankysis sostinės dienos centre „Šviesa“ ir Palangos Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos Menų edukacijos centre.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Myzniai

Geriau Ukrainoj stebetu kaip ju samdinius kompostuoja.

Eik nx,

kaZpiūga smirdantis.

Oop

Klounada, dudnauseda
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS