Iš „Lietuvos geležinkelių“ atleistam A. Šimėnui – signataro renta? | Diena.lt

IŠ „LIETUVOS GELEŽINKELIŲ“ ATLEISTAM A. ŠIMĖNUI – SIGNATARO RENTA?

  • 34

Iš „Lietuvos geležinkelių“ sausį atleistam buvusiam generalinio direktoriaus pavaduotojui konservatoriui Albertui Šimėnui Vyriausybė rengiasi paskirti signataro rentą.

Valstybės valdomą bendrovę „Lietuvos geležinkeliai“ A.Šimėnas paliko sausio pradžioje. Jis atleistas naujos vadovybės iniciatyva, sutarus dėl septynių mėnesių jo atlyginimų dydžio išeitinės kompensacijos. BNS skaičiavimais, tai – ne mažiau kaip 40 tūkst. eurų iki mokesčių.

67-ių signataras BNS sakė šiuo metu nedirbantis.

„Ne jūs tą sprendžiate ir ne aš. Sprendžia įstatymai“, – sakė A.Šimėnas, parašęs prašymą skirti signataro rentą.

A.Šimėnas „Lietuvos geležinkeliuose“ pradėjo dirbti 2000 metais. A.Šimėnas buvo ilgametis „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, laikytas pagrindiniu įmonės strategu ir buvusio bendrovės vadovo Stasio Dailydkos dešiniąja ranka. A.Šimėnas atleistas pasikeitus bendrovės vadovui, kai atsistatydinusį S.Dailydką pakeitė Mantas Bartuška.

S.Dailydka pasitraukė po to, kai žiniasklaidoje buvo iškelti klausimai dėl „Lietuvos geležinkelių“ paramos skirstymo ir vidaus sandorių, kuriais įmonė be konkurso įsigydavo lokomotyvų dalis iš Rusijos.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtą projektą, rentą A.Šimėnui numatoma skirti nuo sausio 3 dienos. Tam dar turi pritarti Vyriausybė.

Ne jūs tą sprendžiate ir ne aš. Sprendžia įstatymai.

A.Šimėnas 1991 metais tris dienas – sausio 10–13-ąją – buvo Lietuvos premjeru. Sovietams pradėjus šturmuoti objektus Vilniuje, A.Šimėnas dingo, ir sausio 13-ąją jį premjero poste pakeitė Gediminas Vagnorius. Pats A.Šimėnas yra aiškinęs, jog išvažiavo į Druskininkus, nes manė, kad pasislėpęs galės būti naudingesnis perversmo metu.

A.Šimėnas 1990-1992 m. buvo Aukščiausiosio tarybos narys, 1996-2000 m. Seimo narys. Jis buvo Krikščionių demokratų partijos, vėliau - Tėvynės sąjungos Lietuvos kirkščionių demokratų partijos nariu. Šios partijos narys A.Šimėnas tebėra ir šiuo metu.

Signataro valstybinės rentos dydis yra 50 proc. Seimo nario pareiginės algos per mėnesį. Parlamentaro pareiginė alga šiuo metu viršija 2 tūkst. 531 eurą (neatskaičius mokesčių).

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Išprotėjimo viršūnė

Štai jums ir nauja valdžia,nauja dauguma.Tai kas tokie jam tą pinigų krūvą skyrė? Žinoma jau naujieji.Reiškia visi vienodi brudai.Jie palaiko vienas kitą,toliau forceliuoja Lietuvos turtus.Kad nukreipti žmonių dėmesį nuo rimtų dalykų,nuo ryto iki vakaro pliurpiama,apie tai,kas su kuo medžiojo,kas moteriškei akį pamerkė,kas kur streikavo,ir apie kitas smulkmenas.O rimti dalykai,kur mėtomi mūsų tūkstančiai,kažkokiam konservatoriškai žiurkei ,bailiui Šimėnui,nei žodžio.Tai kur jūs visi teisuoliai?Vien tik nukvakusio senio Lansbergio aptarnavimui į metus atseikėja 160 000 eurų.Dabar surado dar vieną konservatorišką "vargšą",kuriam tik išeitinę duodate 40000 eurų,o dar signataro rentą,dar pensiją.Juk jis net ne savo noru išeina iš darbo,jį išvarė.Tai kur tie jo nuopelnai?Bastčiui tik susitikti su rusų tautybės žmogumi užteko,ir čtai koks triukšmas kilo,o Šimėnas su Rusija šimtamilijoninius biznius darė ir nieko,nar paskatinimą gavo.Mat konservatorius,jau jam tai viskas galima.

Nacija

Premjeru dirbo 3 dienas ir 3 naktis signataras manomai buvo pagrobtas vagnoriniu ir buvo pasleptas medineje pirteleje, todel pensija 40000 euru

Aras Valiulis

A.Simenai,gerbiu paties amziu,bet komentatoriai-teisus.Jus nesate vertas Lietuvos Premjero vardo.Atsisakykite RENTOS ,o as busiu patenkintas tuo,kad Paties pavarde yra netik pajuokos objektas,bet ir TV zaidimu klausimas.Juk nekiekvienas gali buti ,,mylintis,,Lietuva,kaip PATS?A.a.V.Kernagio zaidime klausimas apie trumpiausiai premjeravusi man pelne 4000 litu.Tai gal as tureciau gerbti A.Simena?Tikrai-NE!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS