Partijai „Laisvė ir teisingumas“ vadovaus A. Paulauskas | Diena.lt

PARTIJAI „LAISVĖ IR TEISINGUMAS“ VADOVAUS A. PAULAUSKAS

Lapkričio 12 dieną partijos „Laisvė ir teisingumas“ tarybos posėdyje Artūras Paulauskas paskirtas laikinai eiti partijos pirmininko pareigas iki ateinančių metų pavasarį vyksiančio partijos suvažiavimo.

A. Paulauskas šeštadienį vykusiame posėdyje padėkojo buvusiam pirmininkui, Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui, apžvelgė politinę situaciją Lietuvoje ir pažymėjo, kad pagrindinis partijos „Laisvė ir teisingumas“ tikslas – sėkmingas ir platus dalyvavimas artėjančiuose vietos savivaldos rinkimuose, vyksiančiuose 2023 metų kovo mėnesį. „Turime miestų, kuriuose mūsų partijos reitingas itin geras, atsiranda vis daugiau norinčių prisijungti prie mūsų partijos, tačiau norime šiuos procesus dar paspartinti. Svarbu pabrėžti, kad per visą rinkimų kampaniją sieksime atkreipti Vyriausybės dėmesį, kad būtų padedama Lietuvos gyventojams ir verslui išgyventi sunkų laikotarpį. Šis ruduo dar neįpusėjo, tačiau jau sulaukiama labai didelių sąskaitų už šildymą. Vyriausybė privalo priimti greitus sprendimus žmonių labui, atsižvelgdama į infliaciją ir energetikos srityje kilusias problemas. Manau, kad tam labai pasitarnautų konstruktyvus dialogas tarp Vyriausybės ir savivaldos. Dar viena itin svarbi tema – saugumas, tai privalo būti Lietuvos valstybės prioritetas. Negalima vykdyti nepasvertų komunikacijos akcijų šioje srityje. Problemų turime, tačiau jas reikia spręsti neparodant priešui, kad neturime bendro sutarimo. Reikia nepamiršti karo Ukrainoje – mes turime padėti Vyriausybei. Labai svarbu koncentruotis ne į socialines pašalpas, o svarbiausias uždavinys turėtų būti bazinis žmonių pajamų didinimas“, – teigė A. Paulauskas.

R. Žemaitaičio, kaip partijos „Laisvė ir teisingumas“ pirmininko, kadencija pasibaigė šį rudenį ir jis atsisakė galimybės laikinai eiti pirmininko pareigas dėl asmeninių aplinkybių ir galimybės turėti daugiau laiko Seimo nario pareigoms bei siekio padėti „Laisvės ir teisingumo“ skyriams Žemaitijoje pasiruošti vietos savivaldos rinkimams.

Taip pat partijos tarybos posėdyje pritarta pirmininko pavaduotojo Artūro Zuoko siūlymui įsteigti partijos analitinį ir idėjų centrą LT – ATEITIES INSTITUTAS. Šis institutas bendradarbiautų su analogiškais centrais užsienyje, taip pat su Liberalų ir demokratų aljansu Europoje. Institutas siektų skleisti atsakingo, krikščioniško liberalizmo idėjas, telktų savo srities specialistus Lietuvos ateities scenarijams modeliuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Jeigu piktinsitės ir koneveiksite

esamus ir buvusius valdžioje,nuo to daug naujų veidų neatsiras .Parodykite SAVO veidus , SAVO sąžiningumą ir tyrumą, gal pavyks pakeisti juos. Rašyti,,pilietis,, ,,anonimas ir kt. ir koneveikti daug ištvermės nereikia. Seime yra ir padorių žmonių ,bet jau pirmą dieną po rinkimų VISI pakrikštijami vagimis .Kiek piktų komentatorių norėtų būti pakrikštytu ,,vagis,, ?

Pilietiškas

Bet rie patys veidai tik jau pensijiniai- ir vis tas oats didelis noras būti politikoje! Juk čia kalti tik dideli pinigai, o dar nori kelti savo atlyginimus! Kur dar būna didelis noras siekti vienų ar kitų pareigų! Juk jaučuame savo kailiu kaip dabar lengva pragyventi Lietuvoje! Juk tie patys veidai taip ir padarė! Mokesčių sistemoje taip pat treti Europos sąjungoje!

Purmaliai

Kokia naujiena,vos neap*****siverkiau !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS